Kapitán Michal Kadlec nastoupí v sobotu proti Bohemians Praha 1905 s karbonovou maskou

IMG_6201

Do zápasu Slovácka s Bohemians Praha 1905 nastoupí rovněž muž se železnou maskou, respektive karbonovou... Michal Kadlec si ze zápasu v Olomouci odnesl poranění v podobě zlomeného nosu, a tak kapitán Slovácka oprášil masku, kterou nosil v roce 2012.

„Chtěl jsem hlavičkovat balón, který šel na zadní tyč a střetl jsem se tam hlavou s domácím hráčem. Já jsem tam šel nosem a on zadní částí hlavy, takže mně v tom křuplo, a když jsem viděl, že mi z nosu teče krev, tak jsem věděl, že je asi zle. V pondělí na rentgenu se potvrdilo, že je to zlomené,“ vrací se k inkriminovanému momentu zkušený obránce, který tak nasadí masku, kterou nosil před evropským šampionátem v roce 2012.

„Před Mistrovstvím Evropy v Polsku v roce 2012 jsem s maskou hrál a odložil jsem ji až při turnaji. Ještě že jsem ji nevyhodil a rovnou jsem ji oprášil a trénuji s ní i nyní. Obličej mám pořád stejný, takže pasuje. Samozřejmě není to jako hrát bez masky, ale myslím, že to je v pohodě,“ vysvětluje Kadlec, který podobné počasí, jako zažil v sobotu v Olomouci při soutěžním zápase, za celou svou kariéru nepamatuje.

„Podobné počasí pamatuji snad jen z tréninků a mládežnických let, ale při zápase asi ne. Co si tak vybavuji, tak trošku podobnost může být v zápase s Teplicemi, který jsme tady před časem hráli. I když tam to bylo odlišné hlavně v tom, že ze suchého terénu a slunečného počasí se najednou při vyběhnutí z kabiny objevilo zasněžené hřiště. V Olomouci to bylo již při rozcvičce na hraně, ale byly nějaké předpovědi a již se startem zápasu to nebylo dobré. Odložili se v ten den všechny další zápasy a za mě to byly neregulérní podmínky. Hrozilo zranění, pohyb byl úplně jiný, nemělo to s fotbalem nic společného i odskok balónu byl úplně odlišný. Nebyl to rozhodně fotbal, který by se hrál pro diváky. Jediné pozitivum je, že se v průběhu zápasu nikdo další nezranil,“ pokračuje Kadlec, který popřál brzké uzdravení bývalému hráči Slovácka Janu Navrátilovi.

„Já jsem to při rozcvičce nezaznamenal, ale kluci pak hned říkali, že Navrc se při předzápasové rozcvičce zranil a opouštěl hrací plochu za asistence lékařů. To je přesně to, na co jsem narážel, že může dojít ke zranění a je smutné, že to došlo tak daleko. Já mu hlavně přeji, aby to nebylo tak hrozné a co nejdříve se vrátil k fotbalu,“ říká Kadlec, který vyzdvihl fanoušky Slovácka, kteří v Olomouci po celou dobu zápasu hnali svůj tým dopředu.

„Ten zápas měl mít úplně jinou diváckou kulisu. Narazil na sebe třetí a čtvrtý tým ligy, navíc moravské derby, takže ten zápas měl nabídnout mnohem více, a to jak na hřišti, tak i v hledišti. Na druhou stranu naši fanoušci zaslouží uznání. I v takovém počasí a nejistotě, jestli se bude hrát, tak dojeli v hojném počtu a vytvořili nám v Olomouci domácí prostředí. Podporu jsme vnímali a je jen škoda, že jsme to v ten druhý poločas nedotáhli do vítězného konce.“ mrzelo kapitána Slovácka, který věří, že v sobotu se hráči budou s fanoušky loučit vítězně.

„Je to poslední utkání roku 2023 v domácích podmínkách a uděláme maximum pro to, abychom se doma rozloučili s našimi fanoušky vítězně a užili si spolu pozápasovou děkovačku,“ dodává Kadlec.