Ligový tým Slovácka dnes zahájil přípravu lehkým tréninkem. Hráče čekají kondiční testy a ve čtvrtek vše vypukne naplno

stat

Hráči Slovácka se dnes sešli k prvnímu lehkému tréninku pod vedením nového trenéra Romana Westa. Na tréninku se objevili navrátilci z hostování (Jiří Borek a Martin Kudela) a s týmem do přípravy nastoupil z B-týmu útočník David Okoromi a obránce Branislav Milanov. Naopak někteří hráči měli individuální trénink nebo byli z prvního tréninku uvolněni včetně Jana Kalabišky, který odešel do Pardubic. Chyběl rovněž Daniel Holzer a Ondřej Mihálik o jejichž dalších krocích se rozhodne v následujících dnech.

„Samozřejmě víme, že fanoušky nejvíce zajímají pohyby v kádru. I když teď několik hráčů odešlo anebo nechtěli v našem klubu pokračovat, tak ve spolupráci s realizačním týmem pracujeme na vhodném doplnění týmu,“ ujišťuje sportovní ředitel Veliče Šumulikoski.

Hráče A-týmu v úterý a středu čekají tradiční kondiční testy na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci. Ve čtvrtek pak již začne letní příprava naplno.

„Byl to takový seznamovací a rozjezdový trénink na dobrý pocit. Hráči měli víceméně tři týdny volno a plnili jen krátký individuální plán. Dnešní trénink byl koncipován tak, aby nebyl úplně náročný, protože máme v úterý a ve středu kondiční testy, tak aby jejich výsledky byly relevantní. Ve čtvrtek to pak vypukne naplno, kdy máme ve čtvrtek, pátek a v sobotu dvoufázové tréninky a nabírání kondice nás čeká i v příštím týdnu, kdy nás čekají čtyři dvoufázové dny, kde bude více běžeckých tréninků, více silových tréninků, ale i tréninky na hřišti,“ přiblížil trenér Roman West.

Fotogalerie – Start letní přípravy 2024