PREVIEW | Slovácko se v neděli představí na půdě Pardubic

pardubice-preview

Ve 4. ligovém kole Slovácko odehraje utkání na půdě Pardubic. Slovácko se v něm i nadále bude muset obejít bez dlouhodobě zraněného kapitána Vlastimila Daníčka, naopak po třízápasovém trestu se vrací Pavel Juroška.

Výkop utkání: 4. kolo, Základní část | neděle 11/08/2024, 14:30 | CFIG Arena - Pardubice

Nominace rozhodčích: D. Vokoun - M. Vlček, L. Matoušek | VAR: T. Kocourek | AVAR: I. Nádvorník

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně

K SOUPEŘI:

Pardubice vstoupily do ligového ročníku prohrou na Spartě 1:2 a i ve druhém kole v domácím prostředí podlehly Karviné 0:1, ale ve 3. kole si přivezly tři body z Českých Budějovice, kde zvítězily 3:1. Nejlepším střelcem v dresu Pardubic je bývalý hráč Slovácka Jan Kalabiška, který již zaznamenal dvě branky. Mezi střelce se zapsal rovněž Vojtěch Patrák a David Huf. Dvě asistence má na svém kontě Tomáš Zlatohlávek.

VZÁJEMNÁ BILANCE:

Celková bilance: 8 zápasů 3 - 1 - 4, 7 : 10
Domácí statistika: 3 zápasy 2 - 0 - 2, 4 : 4
Venkovní statistika: 4 zápasy 1 - 1 - 2, 3 : 6
Nejčastější výsledky: 1:0 (3x), 1:3 a 2:1 (2x) a 0:0 (1x)
Nejvíc branek za Slovácko: 1 – Daníček, Cicilia, Kalabiška, Kliment, Petržela, Reinberk a Tomič
Nejvíc branek za Pardubice: 1 – Cadu, Ewerton, Hlavatý, Janošek, Kostka, Pikul, Surzyn, Zlatohlávek, Reinberk (vlastní) a Hofmann (vlastní)

Největší návštěva na domácím zápase: 4.720 diváků (1:2, 10. února 2024)
Největší návštěva zápase venku: 3.014 diváků (1:3, 25. dubna 2023)

PŘEDZÁPASOVÉ ROZHOVORY:

„Základem je mít pevnou obranu a nepouštět soupeře do šancí. Jejich síla je v týmovosti, organizaci hry. My se ale musíme soustředit sami na sebe. Odrazit se musíme od druhého poločasu zápas s Bohemkou. Do Pardubic jedeme zvítězit. Chceme tam uspět. Věřím, že se prosadíme a zlomíme to,“ říká asistent trenéra Tomáš Palinek

Že Slovácko střeleckou smůlu v Pardubicích prolomí věří i záložník Michal Kohút, který v minulosti v Pardubicích působil.

„Snažíme se do tréninku zapojit víc střelby. Musíme se v zápase víc tlačit do koncovky, víc zakončovat, být agresivnější, nepříjemnější ve vápně. Musíme navázat na domácí zápasy s nulou a snažit se přidat nějaký gól. Nepouštět domácí do šancí a naše dokázat proměnit,“ říká v předzápasovém videu Kohút.