CHOREO PRO RŮŽENKU | Nečekala jsem to, moc mě to potěšilo. Všem bych chtěla moc poděkovat

RUZENKA-PASKOVA

V zápase s Jabloncem si fanoušci ze Sektoru B3 připravili překvapení pro Růženku Paškovou, která den před tím oslavila 89. narozeniny. Fanoušci připravili pro věrnou fanynku choreografii s nápisem RŮŽA 89, kterou doplnily modrými a bílými balónky. Následně nechyběl ani potlesk celého stadionu.

„Bylo to pro mě velké překvapení. Nečekala jsem to, moc mě to potěšilo a trochu jsem musela i slzičku zamáčknout. Všem bych chtěla opravdu moc, moc poděkovat,“ říká Růženka, které oslavu nezkazila ani bezbranková remíza. „Škoda, že to nebyla vítězná oslava, ale kluci se snažili, bojovali a i to je potřeba ocenit. Ještě jednou bych chtěl všem moc poděkovat za krásné překvapení,“ dodává Růžena Paškova.

PŘÍBĚH RŮŽENKY PAŠKOVÉ

Když se řekne Slovácko, spoustě fanoušků, a nejen na Slovácku, se vybaví jméno Růžena Pašková. Fanynka, kterou určitě nepřehlédnete, už kvůli jejímu modrému přelivu na vlasech. Ale pozor s klubovými barvami Slovácka to nemá žádnou spojitost. „Mně se ta barva vlasů líbila už před čtyřiceti lety, a to ještě Slovácko neexistovalo,“ upozorňuje Růžena Pašková. Fotbal ji ale začal lákat ještě dávno před tím, než natrvalo změnila barvu účesu. Na Širůch začala chodit už co by desetiletá holka. „Tenkrát jsem chodila na staroměstské legendy Berana, Bednaříka a další a fotbal jako hra byl možná až na druhém místě. Po svatbě jsem se přestěhovala do sousedství Širůchu a na fotbalovém stadionku jsem byla častějším hostem,“ vzpomíná na období, kdy se staroměstská Jiskra pohybovala mezi třetí ligou a krajskými soutěžemi.

Zlom nastal až se vznikem 1.FC SYNOT a postupem do nejvyšší soutěže. To už začala Růžena Pašková navštěvovat i tréninky na Širůchu a do modrobílých barev se oblékala stále častěji. „Vzpomínám si na Františka Komňackého, Karla Jarolíma i jeho asistenta Bédu Vrabce, kteří tehdy stáli u vzestupu Synotu. Od postupu do ligy jsem navštěvovala každý zápas. Se svým vnukem jsem jezdila i na venkovní zápasy autobusem s fanoušky, později, když si vnuk pořídil auto, tak autem. Byla jsem v důchodu, měla čas a bavilo mě být s mladými lidmi.“ Před jejíma očima vyrostli z kluků v legendy mj. Libor Došek, Tomáš Polách, Jan Rajnoch či Petr Švancara. „Já je mám ale pořád za naše kluky,“ usmívá se sympatická dáma, které nikdo z fanoušků, mnohdy o čtyři generace mladších, neřekne jinak, než Růženka.