Kabina opět podpořila Nedoklubko, které zakoupilo pomůcky pro předčasně narozené děti

nedoklubko230924

Kabina 1.FC SLOVÁCKO, stejně jako v předchozích letech, podpořila neziskovou organizaci Nedoklubko. Stanislav Hofmann a Petr Reinberk navštívili porodnici v uherskohradišťské nemocnici, aby místnímu oddělení předali tolik potřebné pomůcky, které Nedoklubko pořídilo mimo jiné z příspěvku hráčů 1.FC SLOVÁCKO.

„Nedoklubko podporujeme pravidelně a jsme rádi, že jsme nemocnici v Uherském Hradišti mohli prostřednictvím nedoklubka pomoct. Sami jsme si tím prošli. Naše obě děti jsou předčasně narozené, dcera víc, takže se v této organizaci angažujeme a vážíme si jejich práce,“ říká Stanislav Hofmann.

„Ze získaných prostředků jsme pro novorozenecké oddělení pořídili elektrickou odsávačku, bohaté příslušenství k ní a také další potřebné kojící a zdravotnické pomůcky, které oddělení může využít. Přidali jsme i oblíbené háčkované chobotničky a dečky nebo mušelínové šátky pro miminka do inkubátoru,“ upřesnila při předávání Karla Uherková z organizace Nedoklubko.

Nedoklubko je nezisková organizace, která se věnuje podpoře rodin předčasně narozených dětí a jejich lékařům. Jejím hlavním posláním je šířit osvětu o problematice předčasných porodů, podporovat rodiny, které se s touto situací potýkají, a spolupracovat s novorozeneckými odděleními nemocnic, aby zlepšila péči o nedonošené děti.

Fotogalerie