Slovácko čeká ve středu pohárové utkání na půdě divizní Kuřimi

molcup

Slovácko ve středu odehraje utkání 2. kola MOL Cupu na půdě FC Kuřim, která hraje divizi, což je 4. nejvyšší soutěž, kde týmu patří 4. místo, když v sedmi zápasech získali kuřimští 15 bodů. Kuřim je nováčkem soutěže, když v minulé sezóně s přehledem ovládla Přebor Jihomoravského kraje.

V pohárové soutěži letos FC Kuřim v 1. předkole postoupila přes TJ Tatran Rousínov, když na jeho půdě zvítězila 1:0 díky trefě Adama Rolinka. Ve 2. předkole pak zdolala SFK Vrchovinu Nové Město na Moravě 4:1 a oplatila tak týmu z Vysočiny pohárové vyřazení z minulé sezóny. V 1. kole MOL Cupu pak zvítězili hráči Kuřimi nad třetiligovým Startem Brno 1:0 díky trefě Vojtěcha Čecha již ze 3. minuty utkání. 

„Pohárové utkání v Kuřimi chceme zvládnout a postoupit. Pro nás je to svým způsobem velmi důležitý zápas. Je to možnost, jak dodat týmu sebevědomí před utkáním s Karvinou. Doma jsme nedali gól s Jabloncem a nedali jsme ho ani v zápase v Hradci. Je před námi utkání, ke kterému když přistoupíme zodpovědně, tak můžeme dát góly a zvednout si sebevědomí jak týmově, tak individuálně. Pokud k tomu nepřistoupíme správně, soupeř nás může potrápit, ale utkání si můžeme zkomplikovat pouze sami,“ říká před středečním zápasem trenér Slovácka, který plánuje změny v sestavě.

„Určitě by měli dostat šanci hráči, kteří jsou méně vytěžovaní. V lize hrajeme sobota - sobota, je to vložený zápas a chceme, aby i oni dostali příležitost, abychom je viděli na hřišti a mohli se případně ukázat pro nominaci na utkání s Karvinou,“ pokračuje West. I když se jedná o tým z divize, tak tým má možnost si hru soupeře nastudovat.

„Videomateriály soupeře jsou k dispozici, máme možnosti, jak se na ně připravit i po taktické stránce, ale ten zápas je především o našem přístupu. Musíme do něj jít naplno a nepodcenit žádnou situaci na hřišti.“

Utkání 2. kola MOL Cupu se odehraje na stadionu v Kuřimi ve středu 25. září od 16:30 hod. Pokud se chystáte podpořit Slovácko do Kuřimi, tak mapu stadionu naleznete zde

Ceny vstupného

• Muži i ženy - 200 Kč
• Senioři a ZTP - 100 Kč
• Děti 8 - 15 let - 100 Kč
• Děti 0 – 7 let - zdarma