PREVIEW | Slovácko v sobotu čeká venkovní utkání s Českými Budějovicemi

budejice2

V 11. ligovém kole čeká na Slovácko venkovní utkání s Dynamem České Budějovice. Slovácko se bude muset obejít bez Stanislava Hofmanna, který v zápase s Karvinou viděl červenou kartu a disciplinární komise mu zastavila činnost na 2 zápasy. Disciplinární trest si bude odpykávat rovněž Michal Kohút, který v zápase s Karvinou dostal 4. žlutou kartu. Trenér Roman West se bude muset obejít i bez dlouhodobě zraněného kapitána Vlastimila Daníčka.

Výkop utkání: 11. kolo, Základní část | sobota 5/10/2024, 16:00 | Střelecký ostrov - České Budějovice

Nominace rozhodčích: O. Berka - M. Vlček, M. Bělák | VAR: M. Zelinka | AVAR: J. Adámková

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně

K SOUPEŘI:

Budějovické Dynamo v dosavadní sezóně uhrálo v devíti zápasech pouze jeden body za domácí remízu 0:0 s Bohemians Praha 1905. Svěřence trenéra Františka Straky trápí slabá produktivita. I když zaznamenali 96 střel, tak vsítili pouze dvě branky. Naopak defenziva Dynama inkasovala 23 branek. Mezi střelce v dresu Českých Budějovic se v dosavadní sezóně zapsal Adediran a Trummer.

VZÁJEMNÁ LIGOVÁ BILANCE:

Celková bilance: 30 zápasů 13 - 11 - 6   40 : 24
Domácí statistika: 15 zápasů 11 - 2 - 2   23 : 5
Venkovní statistika: 15 zápasů 2 - 9 - 4   17 : 19

Nejčastější výsledky: 2:0 (8x), 1:0 a 2:2 (5x), 0:0 (4x)
Nejvíc branek za Slovácko: 4 - Došek, 2 – Kim, Kowalík, Mihálik, Polách a Soldán 
Nejvíc branek za Dynamo: 2 - Bassey

Největší návštěva na Slovácku: 5.621 - 31. března 2007 (Slovácko - Budějovice 0:1)
Největší návštěva v Č. Budějovicích: 4.080 - 27. srpna 2006 (Budějovice - Slovácko 1:0)

PŘEDZÁPASOVÉ ROZHOVORY:

“Utkání s Budějovicemi bude o hlavě a je důležité nic nepodcenit. Viděl jsem Budějovice v posledním zápase naživo proti Baníku a prvních 30 minut bránili velmi dobře a Baník v podstatě do ničeho nepouštěli. I když prohráli 1:2, tak hráli solidně a byli nebezpeční vepředu. Rozhodně nás v Českých Budějovicích nečeká jednoduché utkání. V domácím prostředí budou chtít určitě zabrat, protože i pro ně ta situace není jednoduchá. Bude těžké utkání, tak jako každý jiný ligový zápas,” říká trenér Roman West.

“Myslím si, že jejich postavení v tabulce neodpovídá kvalitám jejich týmu. Určitě to pro nás bude těžké a velmi důležité utkání, protože pak je ta reprezentační pauza a když vyhrajete, tak pak se nastaví taková ta dobrá atmosféra a v reprezentační přestávce se vám pak pracuje lépe,” doplňuje obránce Onřej Kukučka.

Celý rozhovor s trenérem Romanem Westem a obráncem Ondřejem Kukučkou si můžete pustit ve videu níže.