VIDEO | Stanislav Hofmann a trenér Roman West před zápasem v Liberci

hofmann1

Slovácko ve 13. ligovém kole čeká utkání na půdě ambiciózního Liberce, kde budou chtít svěřenci trenéra Romana Westa napravit zaváhání z domácího utkání s Libercem, kdy měl tým sice trvalou převahu, ale bodově vyšel naprázdno.

„Do Liberce jedeme po domácí prohře s Teplicemi, kdy jsme sice měli viditelnou převahu, nastřelili jsme dvě tyče, břevno a měli i další šance, které jsme však nedokázali přetavit v branku. Ve druhém poločase jsme pak neproměnili pokutový kop... Konečně ten výkon byl herně dopředu lepší, ale nakonec z toho nemáme vůbec nic, takže o to víc to mrzí. Víme, že kvalita libereckého týmu momentálně neodpovídá jejich postavení v tabulce. Je to ambiciózní klub, který v létě prošel řadou změn a mužstvo si sedá. Čeká nás mimořádně těžké utkání, protože sám Liberec v posledních zápasech výsledkově neuspěl a nadcházející utkání s námi označil za utkání podzimu, které potřebují za každou cenu zvládnout. Už z toho jde cítit, že to utkání bude velmi těžké a my se na to musíme velmi dobře připravit,“ říká v předzápasovém rozhovoru pro klubovou televizi trenér Roman West.

Po dvouzápasovém disciplinárním trestu, kvůli červené kartě v zápase s Karvinou, bude moct v Liberci nastoupit obránce Stanislav Hofmann, který domácí utkání s Teplicemi sledoval pouze z tribuny.

„Prvních 30 minut jsem zápas prožíval celkem dobře. Hrálo se na jednu branku, měli jsme šance, ale v hlavě jsem měl, že jsme dali tři tyčky a nevyužili další příležitosti. Je škoda, že zápas nedopadl podle našich představ, ale věřím, že si z něj můžeme vzít pozitiva a přenést je do dalších utkání,“ vrací se k nedělnímu utkání Hofmann a zároveň vyhlíží utkání v Liberci.

„Očekávám hodně těžký zápas, protože víme, že Liberec ty body taky potřebuje. My jsme teď ztratili v domácím zápase s Teplicemi, takže to potřebujeme nahnat zpátky. V Liberci proběhlo v létě hodně změn a kádr se sehrává. Myslím si, že je to jen otázka času, kdy půjdou nahoru a my uděláme všechno proto, aby to nebylo v zápase s námi. Pozor si budeme muset dávat i na disciplínu. V minulosti jsme tam zažili zápasy, kdy padalo hodně červených karet, nebo pokutových kopů. takže hrát disciplinovaně, být trpěliví, zvládnout utkání po taktické stránce a samozřejmě být produktivní v koncovce,“ říká obránce Hofmann.