PREVIEW | Slovácko v sobotu čeká venkovní utkání se Slovanem Liberec

liberec-preview

Ve 13. ligovém kole zajíždí Slovácko do Liberce, kde se v sobotu střetne s domácím Slovanem. Slovácko v posledním ligovém zápase sice Teplice herně přehrálo, ale šance končily pouze na brankové konstrukci a tak budou chtít svěřenci trenéra Westa přivézt body ze severu Čech. „Očekávám hodně těžký zápas, protože víme, že Liberec ty body taky potřebuje. My jsme teď ztratili v domácím zápase s Teplicemi, takže to potřebujeme nahnat zpátky," přeje si obránce Stanislav Hofmann, který v posledních dvou zápasech chyběl kvůli červené kartě v zápase s Karvinou. 

Slovácko bude i nadále postrádat zraněného kapitána Vlastimila Daníčka a do zápasu v Liberci nemůže zasáhnout ani Filip Vaško, který v zápase s Teplicemi viděl čtvrtou žlutou kartu. Domácí tým se zase bude muset obejít bez vyloučeného Christiana Frýdka.

Výkop utkání: 13. kolo, Základní část | sobota 26/10/2024, 13:30 | Stadión U Nisy - Liberec

Nominace rozhodčích: 

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně

K SOUPEŘI: 

Liberecký klub prošel v létě řadou změn a kromě změny na postu trenéra byl obměněn i kádr. Ambiciózní klub nevstoupil do soutěže podle představ, když po 11. odehraných kolech má Slovan 12 bodů. Na druhou stranu je potřeba zmínit, že jeho postavení v tabulce rozhodně neodpovídá kvalitě týmu. Liberec má ve svých řadách dvojici hráčů, kteří mají na svém kontě tři vstřelené branky. Michal hlavatý (3+2) a Lukáš Letenay (3+1). Po dvou brankách zaznamenali rovněž Tupta (2+1) a Višinský. V domácím prostředí odehrál Slovan 6 zápasů, ve kterých si připsal 6 bodů za výhru proti Pardubicím (3:0) a tři remízy proti Sigmě Olomouc (1:1), Viktorii Plzeň (1:1) a Bohemians Praha (2:2).

VZÁJEMNÁ LIGOVÁ BILANCE:

Celková bilance: 44 zápasů 8 - 13 - 23   48 : 69
Domácí statistika: 22 zápasů  6 - 4 - 12   25 : 30
Venkovní statistika: 22 zápasů  2 - 9 - 11   23 : 39

Nejčastější výsledky: 1:0 (9x), 2:1 (8x), 1:1 (6x), 3:1, 2:3, 0:0 a 2:2 (3x)
Nejvíc branek za Slovácko: 4 – Došek, 3 – Jurečka, 2 - Ivana, Kopačka, Kerbr, Kowalík, Mihálik, Nezmar, Petržela, Jiří Valenta a Zajíc
Nejvíc branek za Liberec: 4 – Rabušic a Štajner, 3 – Delarge, Kozák a Nezmar

Největší návštěva na Slovácku: 5.884 - 12. září 2015 (Slovácko - Liberec 1:2)
Největší návštěva v Liberci: 7.500 - 10. srpna 2002 (Liberec – Slovácko 2:0)

PŘEDZÁPASOVÉ ROZHOVORY:

„Do Liberce jedeme po domácí prohře s Teplicemi, kdy jsme sice měli viditelnou převahu, nastřelili jsme dvě tyče, břevno a měli i další šance, které jsme však nedokázali přetavit v branku. Ve druhém poločase jsme pak neproměnili pokutový kop... Konečně ten výkon byl herně dopředu lepší, ale nakonec z toho nemáme vůbec nic, takže o to víc to mrzí. Víme, že kvalita libereckého týmu momentálně neodpovídá jejich postavení v tabulce. Je to ambiciózní klub, který v létě prošel řadou změn a mužstvo si sedá. Čeká nás mimořádně těžké utkání, protože sám Liberec v posledních zápasech výsledkově neuspěl a nadcházející utkání s námi označil za utkání podzimu, které potřebují za každou cenu zvládnout. Už z toho jde cítit, že to utkání bude velmi těžké a my se na to musíme velmi dobře připravit,“ říká v předzápasovém rozhovoru pro klubovou televizi trenér Roman West.

Po dvouzápasovém disciplinárním trestu, kvůli červené kartě v zápase s Karvinou, bude moct v Liberci nastoupit obránce Stanislav Hofmann, který domácí utkání s Teplicemi sledoval pouze z tribuny.

„Prvních 30 minut jsem zápas prožíval celkem dobře. Hrálo se na jednu branku, měli jsme šance, ale v hlavě jsem měl, že jsme dali tři tyčky a nevyužili další příležitosti. Je škoda, že zápas nedopadl podle našich představ, ale věřím, že si z něj můžeme vzít pozitiva a přenést je do dalších utkání,“ vrací se k nedělnímu utkání Hofmann a zároveň vyhlíží utkání v Liberci.

„Očekávám hodně těžký zápas, protože víme, že Liberec ty body taky potřebuje. My jsme teď ztratili v domácím zápase s Teplicemi, takže to potřebujeme nahnat zpátky. V Liberci proběhlo v létě hodně změn a kádr se sehrává. Myslím si, že je to jen otázka času, kdy půjdou nahoru a my uděláme všechno proto, aby to nebylo v zápase s námi. Pozor si budeme muset dávat i na disciplínu. V minulosti jsme tam zažili zápasy, kdy padalo hodně červených karet, nebo pokutových kopů. takže hrát disciplinovaně, být trpěliví, zvládnout utkání po taktické stránce a samozřejmě být produktivní v koncovce,“ říká obránce Hofmann.