Roman West byl odvolán z funkce hlavního trenéra

1fcs

Vedení 1.FC SLOVÁCKO k dnešnímu dni odvolalo hlavního trenéra A-týmu Romana Westa. Společně s ním v klubu končí s okamžitou platností rovněž kondiční trenér Aleš Buzek.

„V první řadě chceme trenérům poděkovat za odvedenou práci pro klub. Věřili jsme, že toto spojení bude fungovat a že tým se podaří výsledkově i herně zvednout. Nicméně v tuto chvíli cítíme, že situace není optimální, a proto jsme se rozhodli Romana Westa odvolat. Do doby, než bude pozice hlavního trenéra obsazena, povede tým asistent Jan Palinek,“ vysvětluje ředitel 1.FC Slovácko Petr Pojezný.

Roman West přišel do klubu začátkem roku 2024, kdy převzal beznadějně poslední tým Slováckého dorostu U19. S týmem udělal v jarní části soutěže sérii osmi výher v řadě a nakonec dorost Slovácka v nejvyšší soutěži s předstihem zachránil. Po odchodu Martina Svědíka byl v červnu jmenován hlavním trenérem ligového týmu.

Slovácko má na svém kontě po 12. ligovém kole 16 bodů, přičemž si připsalo 4 výhry, 4 remízy a 4 prohry. Ve 12 ligových zápasech však vstřelilo pouze 8 branek, což je po posledních Českých Budějovicích nejméně v soutěži.