Slovácko bralo z bitvy tabulkových sousedů v Liberci bod

PJml_20240323_274522_web

Průběh utkání

Utkání, které ovlivnilo i nepříznivé počasí, začalo dobrým nástupem fotbalistek Slovácka. Hráčky z Uherského Hradiště kontrolovaly míč, při ztrátách dobře napadaly a nepouštěli soupeřky do šancí. Přibližně po dvaceti minutách se hra vyrovnala, nebezpečných akcí bylo na obou stranách jako šafránu a svou první střelu na branku dokázaly domácí přetavit ve vedení, když Růžičková z voleje překonala Adélu Fraňkovou.

Od nástupu do druhého poločasu byly hráčky Slovácka rychlejší, přesnější a nebezpečnější, přičemž jen za úvodní desetiminutovku zahrávaly pět rohových kopů, ale ani jeden z nich neskončil za zády gólmanky Pižlové. V sedmdesáté minutě už tomu bylo jinak to, když špatně trefila vybíhající liberecká brankářka balon, ten dopadl před Markétu Jančářovou, jejíž zásah míče byl skvělý. Obloučkem z dvaceti metrů totiž překonala všechny protihráčky a zapsala si tak pátou branku sezóny.

Po vyrovnání se začaly hnát naše hráčky za druhým zásahem, jenže po centru Aleny Pěčkové nedokázala správně zakončit Aneta Polášková. Neujala se ani přihrávka Kanaďanky Kashimy, která neproskákala přes obránkyně k útočnici Poláškové. Neúspěšná byla i Seina Kashima ve své šanci, když vyslala po záběhu za obranu střelu podél domácí brankářky, jenže ta skončil těsně vedle branky.

V samém závěru inkasovala druhou žlutou kartu Alena Pěčková, kterou tak čeká povinná pauza v nedělním duelu se Spartou Praha.   

Hodnocení utkání


Trenér Miroslav Zbořil: „Měli jsme dobrý nástup do zápasu a prvních patnáct až dvacet minut jsme měli několik dobrých situací ke skórování, ale vedení jsme z nich nevytěžili. Hra se pak vyrovnala a soupeř se de facto z první přímé střely na bránu dostal do vedení, když jsme neuhlídali centr po autovém vhazování. Druhý poločas si myslím, že byl plně v naší režii a po zásluze jsme vyrovnali. Po vyrovnání jsme měli ještě několik velmi dobrých příležitostí překlopit zápas na naši stranu, tu největší v poslední minutě ze samostatného nájezdu. Celkově to byl hodně bojovný zápas, plný soubojů. My jsme udělali jednu drobnou chybu při bránění a soupeř nás potrestal. Abychom měli šanci za týden se Spartou, tak prostě musíme být před naší bránou stoprocentní a na druhé straně efektivnější v koncovce, na gól se totiž strašně nadřeme.“

FC Slovan Liberec – 1.FC Slovácko 1:1 (1:0)


Branky: 37‘ Růžičková Kristýna – 70‘ Jančářová Markéta
Sestava Slovácka: Fraňková – Trčková (79’ Polášková V.) , Ohlídalová, Klímová (K), Obadalová, Pěčková, Surová (59‘ Nyby), Jonášová, Škerdová (59‘ Jančářová), Střížová (69‘ Kashima), Žufánková (69‘ Polášková A.)

Fotogalerie – FC Slovan Liberec - 1.FC Slovácko 1:1 / 1. liga žen 2023-24 / 13. kolo / 23.03.2024