Ženy vstoupí do nadstavby utkáním na Spartě

PJml_20230331_276035_web

Hráčky Slovácka se po třetím místu v základní části ligové soutěže kvalifikovali do skupiny čtyř nejúspěšnějších týmů, v níž se bude hrát o titul. První zápas je na programu už dnes, kdy vyběhnou na trávník na Proseku, kde má domov ženský tým pražské Sparty.

První měření sil v rámci tohoto ročníku proběhlo mezi oběma týmy v sedmém kole, kdy na Proseku zvítězily domácí fotbalisty, které nejprve prohrávaly po brance Michaely Ferencové, ale ve druhém poločase dokázaly výsledek během pěti minut otočit na konečných 3:1.

I v březnovém zápase podalo Slovácko velmi dobrý výkon, který dokázala po půl hodině hry zúročit brankou Jaida Nyby. Hostující hráčky srovnaly hned po změně stran, ale zpět na stranu domácího týmu převážila misku vah Aneta Polášková. Zklamání nastalo na Městském fotbalovém stadionu v nastaveném čase, kdy opět vyrovnala na konečných 2:2 Kateřina Bužková.

Návod na úspěšný výsledek si bude chtít z posledního zápasu vzít i trenér Miroslav Zbořil: „Se soupeřem jsme tři týdny zpět uhráli cennou remízu, když jsme inkasovali vyrovnávací branku až v nastavení. Budeme se snažit navázat za výkon z minulého zápasu a pokusíme se být ještě lepší a nepříjemnější. Víme, že k úspěchu v takových zápasech vede jen tvrdá práce od všech hráček a stoprocentní plnění stanovené taktiky. Uvidíme, co samotný zápas přinese.“ A s jakým cílem vstupuje Slovácko do nadstavbové části? „Cílem do nadstavby je udržení třetího místa a budeme chtít v každém zápase předvést co nejlepší výkon,“ dodává kouč týmu z Uherského Hradiště.