Ženy vstoupí do přípravy už v pátek

DSC_0425_20240307_pred_jarem_1920

Fotbalistky Slovácka nastoupí do letní přípravy v pátek 5. července pod vedením nového trenérského týmu, v němž je hlavní trenérkou čerstvá držitelka profi licence Michaela Daněčková. S novou koučkou přichází do Uherského Hradiště i asistent Patrik Mažári a společně bude chtít tato dvojice navázat na úspěchy ze sezóny minulé, kdy se jim povedlo dovést juniorky Slavie Praha k zisku titulu a vítězství v poháru dorostenek.

Po odtrénování prvních dvou tréninkových dávek opustí přípravu reprezentantky áčkových reprezentací, výběru WU23 i hráčky z kategorie WU19, což bude celkem dvanáct hráček, které obdržely pozvánku na první sraz v této sezóně. Během srazu i po návratu fotbalistek národního týmu bude Slovácko trénovat v domácích podmínkách, přičemž vyrazí pouze ke dvěma přípravným utkáním do rakouského Asparn an der Zaya k měření sil se St. Pöltenem, za který nově nastupuje i odchovankyně Slovácka Kamila Dubcová a do Jakubčovic nad Odrou k duelu s Katowicemi.

Na přelomu července a srpna odcestují fotbalistky Slovácka do Györu, kde je čeká soustředění a jeden přípravný zápas s místním ETO FC Györ, druhým týmem loňského ročníku maďarské ligy. Hráčky našeho týmu už loni absolvovali soustředění v Telki, což se osvědčilo, takže i letos zvolilo vedení týmu podobnou destinaci. Gyirmót Sport & Wellness Hotel nabízí výborné podmínky pro regeneraci hráček, sedm fotbalových hřišť či několik běžecký tras.

Po návratu ze soustředění jsou naplánována ještě dvě přípravná střetnutí, v nichž nás čeká Puskás Akadémia FC a domácí generálka proti Haladás-Viktoria FC, která se odehraje v Kunovicích v sobotu 10. srpna od 15 hodin. Úvodní kolo 1. ligy žen přijde na řadu o víkendu 17.-18. srpna a Slovácko jej absolvuje na půdě Lokomotivy Brno v Horních Heršpicích.