Slovácko porazilo Slovan Liberec 1:0, utkání rozhodla hlavička Lauren Frohan

DSC_2663

Slovácko v první domácím utkání nového ročníku ženské ligy porazilo Slovan Liberec 1:0, když jedinou a rozhodující branku vstřelila hlavou Američanka Lauren Frohan po centru Kateřiny Vojtková.

Rozhodující moment celého zápasu se Slovanem Liberec přišel už ve třiadvacáté minutě prvního poločasu. Zuzana Obadalová zvládla souboj o míč s Annou Šubrtovou, přihrála do křídla na Kateřinu Vojtkovou, ta našla krásným centrem před brankou Lauren Frohan, která jej poslala hlavou do sítě.

O pět minut později pronikala do pokutového území Markéta Jančářová, jenže její snahu zastavila společně Aneta Surová s Nelou Sovákovou faulem těsně před hranicí vápna. Následný přímý kop kroutila do šibenice Kateřina Vojtková, ale o pár centimetrů minula.

Ve velké šanci v úvodu druhého poločasu byla opět hlavní hrdinkou Kateřina Vojtková, když se dostala k odraženému míč před šestnáctkou hostí, vystřelila a domácí fanoušci už se začínali radovat, ale míč se odrazil od břevna zpět do hry. I v dalších akcích byla zapojena hroťačka Slovácka, jednou však mířila nepřesně po centru do vápna, o pár minut později se ve sprinterském souboji udržela na míči před bránící Nelou Sovákovou a ve skórování jí zabránila pozorná gólmanka Ivana Pižlová.

Ve druhé části utkání zahrozil jednou i Slovan Liberec, když se odrazil míč v pokutovém území Slovácka k Anně Šubrtové, která však také trefila břevno.

V závěru utkání si fotbalistky domácího týmu pohlídaly vedení a vyrážely do rychlých brejků, které však už úspěchem neskončily.

Hodnocení utkání

Trenérka Michaela Daněčková: „Jsme rádi, že z utkání bereme tři body, herně ještě máme co pilovat, ale z výhry máme radost. Připravovali jsme se takticky na soupeře a musíme pochválit hráčky, že to plnily. První poločas byl hlavně v naší režii, bohužel ve druhé půli se hra vyrovnala, ale vyhráli jsme a vítězství si vážíme.“   
Kateřina Vojtková: „Zápas se hrál nahoru dolů, ale myslím si, že jsme jej kontrolovaly a věděly jsme, co máme hrát, pohlídaly jsme si to a tři body zůstávají doma.“

1.FC Slovácko - FC Slovan Liberec 1:0

Branka: 24' Frohan Lauren
Sestava Slovácka: Fraňková - Ohlídalová, Kroupová L. (53' Hrúziková), Jančářová, Vojtková, Trčková, Krejčířová (K)(80' Bartošová), Jonášová (46' Sladká), Bučková (70' Polášková), Obadalová, Frohan (70' Jelínková)