Slovácko přehrálo tým FC Praha 9:1. Čtyřmi brankami se zaskvěla Matilda Sluková

PJml_20240901_296069_web

Fotbalistky Slovácka porazily tým FC Praha na jeho hřišti 9:1, když střelecky explodovala především Matilda Sluková, která Pražankám nastřílela čtyři branky. Přidala se k ní i její slovenská krajanka Darina Hrúziková, ta se postarala o dva zásahy a po jedné brance přidala Markéta Jančářová, kapitánka Nela Krejčířová a útočnice Kateřina Vojtková.

Průběh utkání

Už v páté minutě se dostalo Slovácko do vedení, když poslala míč z levé strany Darina Hrúziková, brankářka Vršatová jej ještě vytáhla k Natálii Trčkové, ta však vystřelit nedokázal, takže se balon dostal až k Matildě Slukové, která už zakončovala.

O tři minuty později už to bylo o dvě branky, protože Lauren Frohan zatáhla opět po otevřené levé straně, nacentrovala před branku, kde se balon odrazil k Darině Hrúzikové, která jej poslala do sítě.

Ve dvanácté minutě se dostala do pokutového území FC Praha snajperka Kateřina Vojtková, ale její dělovku lapila gólmanka Vršatová a v podobné situaci se útočnice Slovácka ocitla i po čtvrthodině hry, jenže tentokrát skončil míč za pomoci teče na břevně.

V osmnácté minutě vybojoval balon na obránkyních Pražanek Matilda Sluková, následně vyslala střelu zpoza šestnáctky, která zaplachtila do sítě.

Po necelé půlhodině hry přišel centr z pravé strany od Natálie Trčkové, na nějž si dobře nabíhala Darina Hrúziková, jenže slovenská střelkyně těsně minula pravou tyč.

Po dvaatřiceti minutách poslala další nadýchaný centr aktivní Natálie Trčková, před brankou si opět našla ideální prostor Matilda Sluková, hlavičkou překonala gólmanku a dokonala tak hattrick.

V nastaveném čase první půle přidalo Slovácko ještě pátou branku, když centrovala Matilda Sluková zprava, míč se odrazil k Markétě Jančářové, která z jedenácti metrů uklízela do sítě.

Tři minuty po startu druhého poločasu zahrávalo Slovácko rohový kop. Míče se ujala Kateřina Vojtková, našla na přední tyči Nelu Krejčířovou a její hlavička znamenala šestý zásah.

Sedmou branku vsítila technickým obstřelem brankářky Vršatové Kateřina Vojtková poté, co pro ni vybojovala míč na obránkyni Beránkové velmi dobře hrající Matilda Sluková.

První branku v sezóně inkasovalo Slovácko v devětašedesáté minutě, kdy se po samostatném úniku prosadila Jessica Vargová, kterou již o pár minut dříve Adéla Fraňková jednou vychytala.

Osmá branka fotbalistek z Uherského Hradiště padla po centru střídající Kataríny Bučkové, kterým našla ve vápně nehlídanou Darinu Hrúzikovou a střelkyně Slovácka se nemýlila.

Dvě minuty před koncem duelu přidala po přihrávce od Sofie Anny Škerdové a přiťuknutí Dariny Hrúzikové svoji čtvrtou branku a celkově devátou branku našeho týmu s chutí hrající Matilda Sluková.

Hodnocení utkání

Matilda Sluková: „Myslím si, že z naší strany šlo o dobrý výkon a ty góly hovoří za vše. Dneska mi utkání vyšlo, je to příjemný pocit vstřelit čtyři branky, ale musím především poděkovat týmu a trenérům za tu příležitost. Jsem ráda, že jsem se jim za to mohla odvděčit čtyřmi brankami.“

FC Praha – 1.FC Slovácko 1:9

Branky: 68‘ Vargová Jessica – 5‘, 18‘, 31‘ a 87‘ Sluková Matilda, 8‘ a 77‘ Hrúziková Darina, 45‘ Jančářová Markéta, 49‘ Krejčířová Nela, 53‘ Vojtková Kateřina 
Sestava Slovácka: Fraňková – Kroupová L. (46‘ Sladká), Jančářová (64‘ Bučková), Vojtková, Trčková (46‘ Polášková), Krejčířová (K) (76‘ Ohlídalová), Frohan (46‘ Škerdová), Obadalová, Bláhová

Fotogalerie – FC Praha - 1.FC SLOVÁCKO 1:9 / 1. 9. 2024