Slovácko prohrálo i s druhým z pražských “S“ o jednu branku. Slavia ve druhé půli otočila výsledek a zvítězila 2:1

PJml_20240929_297049_web

Ženský tým Slovácka vstoupil do utkání na půdě Slavie Praha v dobrém tempu a brzy se ujal vedení brankou Kateřiny Vojtkové. Ve druhém poločase však domácí ukázaly sílu, zatlačily na náš tým a výsledek zápasu otočily po zásazích Kláry Cvrčkové s Barborou Polcarovou.

Průběh utkání

Hned ve čtvrté minutě přišel první náznak šance Slovácka, když na třiceti metrech převzala míč Kateřina Vojtková a střelou kousek nad břevno mírně vystrašila Barboru Votíkovou v brance Slavie.

Stejná hráčka se už o tři minuty později radovala, když poslala výborný pas za obranu Pražanek Zuzana Obadalová, Kateřina Vojtková potvrdila pověst střelkyně a překonala domácí gólmanku.

Následně Slavia vybojovala sérii tří rohových kopů, z nichž nejnebezpečnější byl ten poslední, který zakončovala Martina Šurnovská několik desítek centimetrů mimo pravou šibenici. Posléze zahrozilo zase Slovácko, když domácí Michaela Ferencová dávala pomalou malou domů gólmance Votíkové, která při napadání Kateřiny Vojtkové odehrát pouze na kopačky Veroniky Sladké, ta ale trefila jen na čáře zaskakující stoperku Bendovou.

Na druhé straně hřiště byla opět v permanenci Radka Bednaříková poté, co se po autu domácího týmu dostala k míči Barbora Polcarová, napřáhla z hranice šestnáctky a gólmanka Slovácka se musela hodně natahovat, aby vytěsnila míč nad brankovou konstrukci. Do poločasu měly ještě jednu šanci Pražanky poté, co po rohu Kateřiny Svitkové zakončovala střelou z voleje mimo branku Denisa Veselá.

O vedení přišlo Slovácko po deseti minutách druhého poločasu, když po chybě v rozehrávce, vystihla míč agilní Petra Divišová, předložila jej před branku na Kláru Cvrčkovou, která zakončovala do prázdné.

V jedenasedmdesáté minutě přišla další nebezpečná akce Slávistek. Na polovině hřiště vybojovala míč kapitánka Diana Bartovičová, poslala přesný pas za obranu hostí, kam si nabíhala Tereza Szewieczková. Záložnice pražského týmu sice v úniku překonala Radku Bednaříkovou, ale netrefila se mezi tři tyče, takže defenziva Slovácka si mohla na chvíli oddechnout.

Jenže ne na dlouho, protože o čtyři minuty později domácí překlopily vedení na svoji stranu. Do pokutového území fotbalistek v modrém postupovala Szewieczková, která došlápla na stehno skluzují Zuzany Obadalové, což znamenalo, že stoperka našeho týmu musela pro zranění opustit hřiště a dále už se opakovala situace z minulého utkání se Spartou. Hráčky z Uherského Hradiště bránily v oslabení rohový kop, přičemž se nejvýše vyšvihla Barbora Polcarová a poslala míč hlavou do sítě.

Po zbytek zápasu si fotbalistky Slavie Praha pohlídaly jednobrankové vedení a nepustily hostující tým do ničeho nebezpečného.

Hodnocení utkání

Trenérka Michaela Daněčková: „Byl to z naší strany velmi dobrý zápas, bohužel za ty branky si můžeme samy, když jsme zkazily rozehrávku a znovu se opakovala i situace z utkání se Spartou, kdy máme hráčku mimo hřiště, soupeř zahrává rohový kop a dostaly jsme z něj gól. Věřím tomu, že se to zlepší, ale předvedly jsme dobrý výkon a máme na čem stavět dál. Máme nastavený nějaký cíl do sezóny, snažíme se s hráčkami pracovat a věříme, že to na jaře bude lepší a už “Skám“ body brát budeme.“

Zuzana Obadalová: „Dnes to bylo hodně náročné utkání, což je vždycky proti pražským “S“ a my musíme na hřišti nechat všechno, pokud se těmto týmům chceme rovnat. Dnes jsme chtěly čekat na jejich chyby a následně jít jednoduše nahoru, což Slavii dělalo ze začátku problém, ale s postupem času jsme toho už nedokázaly tak dobře využít. Bohužel jsme si ten zápas v podstatě prohrály samy chybou v rozehrávce a gólem z rohu, jako minulý týden proti Spartě, ale chyby k fotbalu patří, věřím, že se z nich poučíme a dokážeme z nich vytěžit maximum.“

Fotogalerie – SK Slavia Praha - 1.FC SLOVÁCKO 2:1 / 29. 9. 2024