Slovácko veze z Boleslavi plný počet bodů! Rozhodl Juroška

DSC_4720

Slovácko drží krok s týmy před sebou v tabulce díky výhře 1:0 v Mladé Boleslavi. Rozhodly už první minuty, kdy padl jediný gól v utkání, o který se postaral nádhernou dělovkou Pavel Juroška. 

Podobně jako v předchozích kolech začalo Slovácko aktivně a ve 4. minutě šlo do rychlého vedení. Signál po rohovém kopu zakončil nekompromisní dělovkou pod břevno Pavel Juroška. Hosté pokračovali v aktivitě i nadále a Boleslav se musela rychle zbavovat míče. Holzer vyslal do šance Kvasinu, ale proti němu vyběhl Mikulec a nenechal rakouského útočníka zakončit.

Hodně blízko zvýšení vedení na dvě branky byl ve 25. minutě Havlík. Přímák z velké vzdálenosti zahrál milimetrově přesně, ale Mikulec stihl konečky prstů dostat míč na roh. Pár minut nato mohl zvýšit také Kvasina, který obstřeloval brankáře, ale míč vykopl domácí Král těsně před brankovou čarou. Další šanci měl Holzer, ale jeho střela z velké vzdálenosti trefila jen břevno.

Poslední čtvrthodinu před poločasem Mladá Boleslav srovnala krok a byli to spíš domácí, kdo tvořil. Slovácko ovšem zaparkovalo obranu před Hečou a mnoho šancí nedopustilo. Domácí pro druhý poločas udělali dvě změny v sestavě a výrazně posílili útok. Více jsme se tak museli soustředit na obranu.

Jen pár minut po startu druhé půle musel vynuceně střídat Reinberk, kterého nahradil Blahút. Z útočného snažení stojí za zaznamenání pokus Kohúta, který šel ovšem těsně mimo, pokus Holzera zase zblokoval obránce. Střídající Blahút pak mohl dát Moravanům větší klid, ale i jeho obstřel branku minul.

Tlak Středočechů se stupňoval a před Hečou bylo s každou minutou živěji. Slovácký brankář ovšem ve spolupráci s obranou dokázal situace ve vápně řešit. Naopak se Slovácko ještě snažilo o vstřelení pojišťující branky, nicméně šancím ve vápně něco málo chybělo. Hlavní zprávou ovšem je, že tři body putují na Moravu.