Slovácko přehrálo Bohemians, ale po nevyužitých šancích bere bod

D6N_0031_01
Slovácko Slovácko
0 : 0
Bohemians 1905 Bohemians 1905

Statistiky zápasu

Žluté karty

11. Rigino Cicilia – Slovácko

26. Jan Matoušek – Bohemians 1905

53. Adam Jánoš – Bohemians 1905

64. Merchas Doski – Slovácko

78. Petr Reinberk – Slovácko

80. Milan Ristovski – Bohemians 1905

83. Jan Kovařík – Bohemians 1905

88. Patrik Blahút – Slovácko

89. Matěj Hybš – Bohemians 1905

Sestava – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk (79. Filip Souček), Filip Vaško (68. Patrik Blahút), Stanislav Hofmann, Merchas Doski, Michal Trávník, Michal Kohút (78. Lukáš Novotný), Gigli Ndefe, Marek Havlík, Milan Petržela (68. Dyjan Carlos De Azevedo), Rigino Cicilia (46. Matyáš Kozak)

Sestava – Bohemians 1905

Michal Reichl, Jan Shejbal (61. Adam Kadlec), Lukáš Hůlka, Jan Vondra, Matěj Hybš, Jan Kovařík, Adam Jánoš (70. Vojtěch Novák), Aleš Čermák, Robert Hrubý (88. Josef Jindřišek), Abdulla Jusuf Helal (61. Václav Drchal), Jan Matoušek (71. Milan Ristovski)

Průběh zápasu

Slovácko bere v sezoně druhý bod. Doma nevstřelilo proti Bohemians gól a utkání tak skončilo remízou. Šancí k rozhodnutí měli modrobílí dost, především ve druhé půli svého soupeře přehráli.

Slovácko se ve druhém domácím zápase v nové sezoně opět střetlo s pražským klubem. Proti Bohemians začalo utkání pozvolna, na první šanci se čekalo dlouhé chvíle až do 22. minuty, kdy rychlý přechod do protiútoku zakončil zpoza vápna střelou na bližší tyč Havlík, Reichl ale musel předvést jen průměrný zákrok. Na druhé straně se do střely dostal Hilál, ale trefil jen boční síť.

Ve 26. minutě napřáhl ke střele na hranici vápna Petržela, ale střílel hodně nad. Průnik po pravé straně pak dotáhl až na šestnáctku Doski, ale jeho utažená střela mířila jen do boční sítě. Příliš mnoho šancí k vidění nebylo, vzrušení přinesla těsně před koncem půle hlavička Matouška po centru Kovaříka těsně nad. 

Do gólové šance se po kombinaci Cicilii s Petrželou dostal v závěrečných momentech prvního dějství Havlík, ale jeho dobrý pokus levačkou vychytal Reichel. Po přestávce začali modrobílí aktivně a před Reichlem bylo živo. Několik centrovaných míčů a závarů mu nadělalo starosti, ke gólu ovšem vždy něco chybělo.

Po necelé hodině hry dostal krásnou přihrávku na křídlo Doski, který centrem hledal na zadní tyči Petrželu, pro kterého ovšem byl míč o maličko delší než by potřeboval. O chvíli později si míč na střelu navedl Havlík a jeho obstřel jen těsně minul branku Bohemians. Střela Kohúta zase neměla dostatečnou razanci, aby prošla za záda Reichla. 

Tlak Slovácka vrcholil před 80. minutou, kdy se před brankou dral do šance Doski, ale míč neusměrnil do branky. Pak po dlouhé době zahrozili i klokani, ale střídající Drchal mířil mimo. Začal se hrát fotbal nahoru dolů a po přiťuknutí od Havlíka pálil Blahút, ale jeho pokus obrana zblokovala.