Slovácko nevyužilo proti Teplicím šance, body berou hosté

D6N_2703_022
Slovácko Slovácko
0 : 2
Teplice Teplice

Statistiky zápasu

Góly

42. Abdallah Gning – Teplice

82. Filip Horský – Teplice

Žluté karty

12. Michal Bílek – Teplice

51. Dyjan Carlos De Azevedo – Slovácko

54. Marek Beranek – Teplice

71. Michal Krmenčík – Slovácko

85. Filip Vaško – Slovácko

90. Rigino Cicilia – Slovácko

90. Albert Labík – Teplice

Sestava – Slovácko

Milan Heča, Gigli Ndefe (54. Petr Reinberk), Filip Vaško, Tomáš Břečka, Merchas Doski (68. Patrik Blahút), Michal Trávník, Marek Havlík, Dyjan Carlos De Azevedo (55. Milan Petržela), Seung-Bin Kim (77. Rigino Cicilia), Michal Kohút (68. Vlasiy Sinyavskiy), Michal Krmenčík

Sestava – Teplice

Richard Ludha, Josef Švanda, Lukáš Mareček, Nemanja Micevic (36. Lukáš Havel), Jaroslav Harušťák, Robert Jukl, Ondřej Kričfaluši, Michal Bílek (46. Marek Beranek), Roman Čerepkai (68. Filip Horský), Daniel Trubač (68. Albert Labík), Abdallah Gning (78. Filip Havelka)

Průběh zápasu

Slovácko prohrálo ve 12. kole s Teplicemi doma 0:2. Přestože v zápase jsme měli více šancí, efektivní byli skláři a po gólech Gninga a Horského si odvezli z Uherského Hradiště tři body.

Naši fotbalisté vstoupili do utkání velmi aktivně a v prvních minutách měli míč na kopačkách. První velkou šanci si připravilo po akci Azeveda, kdy Trávník posunul ve finále míč na Kohúta a jeho rána šla od břevna bohužel pro modrobílé barvy do hřiště. O minutu později se na hlavičku vytáhl Břečka, ale také trefil pouze konstrukci branky za Ludhou.

Skóre se o chvíli později pokusil otevřít střelou Kim, ale Ludha zasáhl a těsně před dorážejícím Krmenčíkem obránce odkopl míč pryč. Na druhé straně připomněl přítomnost Teplických ranou Trubač, ale Heča zasáhl a s pomocí obránců dostal míč do zámezí. Opět mohlo jít Slovácko do vedení po přihrávce vzduchem od Doskiho, kdy se míč odrazil na Kima, a ten napálil tyčku. Za hostujícím brankářem zvonilo potřetí v prvním poločase.

Tlak Slovácka v branku nevyplynul, a tak se radovali v závěru poločasu z branky hosté. Čerepkai založil útok a Abdellah Gning si udělal kličku do středu hřiště a nedal Hečovi šanci střelou na bližší tyč. Po pauze Teplice bránily a na šanci se čekalo. Nakonec ji připravili střídající Reinberk s Petrželou a Kima ve vápně fauloval Švanda. Havlík ovšem nařízenou penaltu poslal nad a skóre se neměnilo.

Slovácko pokračovalo v tlaku na míči, jenže před hostujícím gólmanem úřadovali hlavně hráči ve žlutém, a tak musel zasahovat při brejku Horského pozorný Heča. Nepříznivý vývoj utkání nezměnila ani střela Sinjavského, která šla vysoko nad. Petrželou tažená akce deset minut před koncem skončila jen centrem do náruče brankáře. Naděje Slovácka na body zmrazil Filip Horský, který dorazil vyraženou střelu za Hečova záda. Zdramatizovat koncovku utkání se mohlo podařit v nastavení, kdy Havlíkův centr s tečí Cicilii propadl do brány, ale VAR odhalil při brankové situaci prohřešek proti pravidlům.