Slovácko ve druhém přípravném zápase zvítězilo v Prostějově 2:1

DSC_8169

Slovácko ve druhém přípravném zápase zavítalo do Prostějova, kde se prosadil Mihálik s Juroškou a Slovácko tak ve druhém přípravném zápase zvítězilo 2:1. 

Slovácko se v Prostějově ujalo vedení již v páté minutě, kdy se nejprve individuálně blýskl Martin Kudela, který prošel přes tři hráče, následně míč centroval do pokutového území Daníček a Ondřej Mihálik Hlavou poslal míč pod břevno - 0:1. 

Slovácko mělo míč na svých kopačkách, ale i Prostějov uměl zahrozit po rychlém protiútoku, který ve svých rukavicích tlumil Milan Heča. 

V 18. minutě mohlo být vedení pro Slovácko navýšeno na 2:0, když z pravé strany poslal míč do pokutového území Petr Reinberk a následná teč patičkou v podání Marka Havlíka jen těsně přeletěla nad břevnem.

Ve 32. minutě mohl druhou branku přidat Ondřej Mihálik, když Patrik Brandner vysunul na lajně Kalabišku, který poslal míč do vápna, kde byl zcela volný Mihálik, ale domácí obránce míč před Mihálikem lehkou tečí vypíchl. 

Prostějovu se podařilo vyrovnat po chybě Slovácka ve středu hřiště a ztrátu míče potrestali domácí rychlou akcí se zakončením Repy - 1:1.

Do druhého poločasu Slovácko prostřídalo a aktivita byla na kopačkách hráčů v bílem. K zakončení se po přiťuknutí od Kima dostal Michal Trávník, ale jeho tvrdá střela z hranice pokutového území skončila v rukavicích domácího gólmana, který o několik minut později musel reflexivně vykopnout zakončení Jurošky. 

Slovácko pokračovalo v dominanci a šancí přibývalo. Po zakončení Vechety, který se prodral do vápna již diváci viděli míč v síti, ale nakonec z toho byl jen odkop. Zajímavě vypadalo i technické zakončení Merchase Doskiho, který technicky zakončoval z uctivé vzdálenosti a domácí gólman jen se zatajeným dechem sledoval, jak míč těsně přelétl nad břevnem. 

Slovácko se nakonec dočkalo v poslední minutě, kdy Sinyavskiy vysunul Vechetu, který míč poslal na zadní tyč, kde se ve skluzu prosadil Pavel Juroška - 1:2.

1.SK Prostějov - 1.FC Slovácko 1:2 (1:1)
Branky: Mihálik, Juroška

Sestava 1.FCS (1. poločas): Heča (C) - Kalabiška, Šuvalija, Srubek, Reinberk - Brandner, Kudela, Daníček, Havlík, Holzer - Mihálik

Sestava 1.FCS (2. poločas): Fryšták - Bartoš, Hofmann, Onuoha, Doski, Sinyavkiy, Trávník, Kočí (85. Kudela), Kim, Juroška, Vecheta