Zajímavosti ze zápasů Slovácka s Pardubicemi. Věděli jste, že...

pardubice-zajimavosti

Věděli jste, že Slovácko vstřelilo z pěti branek jen jednu ve druhém poločase? To Pardubice většinu svých gólů vstřelily po přestávce. Celkem šest branek z osmi.

  • Slovácko odehrálo první dva venkovní duely s Pardubicemi na neutrálním hřišti ve Vršovicích. Teprve ve třetím zápase u soupeře zavítalo do nově otevřeného pardubického stánku.
  • Předchozích šest duelů řídilo šest rozhodčích. Hocek, Orel, Machálek, Klíma, Radina a Starý. V zápasech byly uděleny dvě červené karty 2:0 pro Slovácko a na žluté napomínání vede také Slovácko, a to v poměru 13:10. Nejvíce karet udělil rozhodčí Hocek v prvním vzájemném zápase 2. října 2020. Slovácko vidělo 2 červené (Kalabiška a Šumulikoski) a na žluté to bylo v poměru 3:1. Žádný hráč a ani trenér neviděli ve vzájemných duelech více než jednu kartu. 
  • Slovácko drželo nejdelší sérii v neprůstřelnosti v délce 263 minut. Janoškova branka z 25. dubna 2023 stanovila délku této série. Naopak Pardubice to dokázaly celkem v délce 221 minut.
  • Žádný hráč nedokázal skórovat více než jednou. Vlastní branka padly dvě, vždy do sítě Slovácka. Vlastní gól se povedl vstřelit slováckému Hofmannovi v Praze 13. dubna 2021 ve 37. minutě utkání, když umožnil Pardubicím otočit stav během čtyř minut z 0:1 na 2:1. Podobně tomu bylo 25. dubna 2023, když na svou úvodní trefu v prvním poločase, navázal vlastní brankou Petr Reinberk a i tato vlastní branka otočila zápas ve prospěch Pardubic.
  • V šesti duelech se třikrát postavil do branky Slovácka gólman Nguyen, dvakrát Nemrava a jednou Fryšták. V pardubickém dresu chytali dvakrát Letáček a Markovič a jednou Boháč a Nita. 
  • Slovácko vstřelilo pět branek a potřebovalo na to 28 střeleckých pokusů, které směřovaly mezi tyče. To je úspěšnost 18%. Pardubice mají na svém kontu osm vstřelených gólů a docílilo těchto branek ze 13 střel na branku (62% úspěšnost).
  • Nejvyšší návštěva vzájemných duelů byla stejná jak v Uherském Hradišti, tak i v Pardubicích, když do ochozů dorazilo v obou případech 4.230 diváků. V Uherském Hradišti to bylo 6. listopadu 2022 a v Pardubicích to bylo 25. dubna 2023.