Hráči Slovácka v reprezentačním dresu. Doski si užil dvě kvalifikační výhry, Sinyavskiy nastoupil do dvou zápasů a v dresu U21 se představil i Filip Vecheta

vecheta-repre

V reprezentační přestávce tým Slovácka dobíjel baterky a kromě tréninku nechybělo rovněž stmelování party v podobě již tradičního hokejového utkání. Část týmu se však rozutekla plnit si své reprezentační povinnosti.

Vlasiy Sinyavskiy nastoupil do dvou zápasů Estonska. Proti Rakousku odehrál 90 minut a v zápase se Švédskem si jako střídající hráč připsal dalších 35 minut. V obou případech Estonsko svým soupeřům podlehlo 0:2.

Merchas Doski nastoupil v dresu Iráku do dvou zápasů v základní sestavě a v obou případech odehrál celé utkání. Jeho tým vyhrál v kvalifikaci o postup na Mistrovství světa 5:1 nad Indonésií a zvládl i utkání na půdě Vietnamu, kde Irák zvítězil 1:0.

V dresu české reprezentace se z postupu na evropský šampionát může radovat odchovanec Slovácka Michal Sadílek, který nastoupil v základní sestavě jak v zápase v Polsku, tak i ve včerejším zápase proti Moldavsku. Bratr Lukáš Sadílek byl sice k reprezentačnímu výběru rovněž povolán, ale kvůli lehčímu zranění nakonec z nominační listiny vypadl.

V dresu Lvíčat se ve včerejším přípravném zápase mezi Českem a Slovenskem objevil ve druhém poločase Filip Vecheta, který si v reprezentačním dresu připsal 27 minut. Česko porazilo tým Slovenska 2:1.