Přípravný zápas vyšel lépe Lublani

WhatsApp Image 2024-07-06 at 13.07.35

Slovácko ve třetím přípravném utkání hrálo s Olimpijí Lublaň. Slovinskému soupeři podlehlo 1:3, po bezbrankovém prvním poločase padly ve druhé půli čtyři branky. Domácí tým šel do dvoubrankového vedení. Slovácko snížilo brankou Kozáka, ale slovinský tým se v samotném závěru prosadil potřetí.

K první střele v zápase se dostal Azevedo, který ze zajímavé pozice vysoce přestřelil branku domácích. Ve 23. minutě se ke střele zpoza vápna dostali domácí, ale i oni minuli branku. Heča nemusel zasahovat ani proti střele o chvíli později. Před přestávkou Blahút po skvělé individuální akci přichystal míč Trávníkovi, který ale ve velmi dobré pozici přestřelil branku.

Ve druhém poločase Slovácko poprvé inkasovalo, když domácí díky kolmici za obranu utekli a Florucz překonal brankáře Heču. Proti další dobré šanci se dobrým zákrokem předvedl Sinjavskij a poté Křišťan na druhé straně přestřelili branku.

Následně domácí zvýšili na 2:0, ale v samotném závěru šancí výrazně přibylo a gól slavilo také Slovácko. Juroška se prokličkoval mezi slovinskými hráči a následně vystřelil, gólman míč vyrazil přímo k Matyáši Kozákovi, který se poprvé prosadil ve slováckém dresu. V poslední minutě se pak ještě jednou prosadil třetí tým uplynulé sezony slovinské ligy. Slovácko tak ve druhém zápase na soustředění ve Slovinsku prohrálo 1:3. V nadcházejícím týdnu čeká Slovácko ještě utkání se slovenskou Skalicou a následně generálka s Viktorií Žižkov.

NK Olimpija Lublaň  - 1. FC Slovácko 3:1 (0:0)
Branka: 87. Kozák

Sestava Slovácka: Heča, Reinberk (45. Petržela), Vaško, Hofmann (69. Holásek), Doski (58. Sinyavskiy), Kohút (45. Křišťan), Trávník (69. Novotný), Havlík (69. Kozák), Blahút, Vecheta (45. Kvasina), Azevedo (58. Juroška)

LETNÍ PŘÍPRAVA 1.FC SLOVÁCKO

Pondělí 17. června - sraz ligového týmu na stadionu v Uherském Hradišti
18. a 19. června – zahájení letní přípravy kondičními testy v Olomouci
24. až 27. června - kondiční soustředění v Hluku
Sobota 29. června FC Zbrojovka Brno - 1.FC SLOVÁCKO 1:0
1. až 6. července - herní soustředění ve Slovinsku
Středa 3. července – FK TSC – 1.FC SLOVÁCKO 1:1 (Azavedo)
Sobota 6. července – NK Olimpija Ljubljana – 1.FC SLOVÁCKO 3:1 (Kozák)
Středa 10. července – MFK Skalica - 1.FC SLOVÁCKO (stadion v Rohatci od 17:00 hod.)
Sobota 13. července - 1.FC SLOVÁCKO - FK Viktoria Žižkov (MFS v Uherském Hradišti od 17:00 hod.)