Trenér Roman West o soustředění ve Slovinsku a blížícímu se vrcholu přípravy

west4

Slovácko se v sobotu večer vrátilo ze soustředění ve Slovinsku, kde probíhala další fáze letní přípravy. Svěřenci trenéra Romana Westa mají za sebou i tři přípravné zápasy.

„Po těch čtrnácti dnech, co jsme měli spíš takový objem kondičního charakteru, tak přišlo na řadu spíše herní zatížení, ať již na tréninku nebo i v podobě trojice přípravných utkání. To znamená tři zápasy během jednoho týdne, plus herní tréninky. Samozřejmě na hráče dolehla velká únava, protože po tom čtrnáctidenním kondičním bloku se to projevilo i na hřišti,“ říká trenér West, který dal v zápasech příležitost všem hráčům, kteří jsou v tréninkovém procesu.

„Utkání s Brnem nám ukázalo, že když se to rozloží do dvou sestav, tak to měřítko kvality ve druhé půli nebylo takové, jak bychom si přáli. I když v tom zápase to bylo opravdu velmi zkreslené vysokou únavou, která vzhledem k náročnému programu byla naprosto logická a bylo by něco špatně, kdyby tomu tak nebylo. Na druhou stranu v zápasech ve Slovinsku jsme hráli proti kvalitním soupeřům, kteří hráli nebo budou hrát evropské poháry. V prvních poločasech jsme v těch zápasech snesli nějaké měřítko, ale ve druhém poločasu, po prostřídání, to šlo s kvalitou dolů,“ vysvětluje Roman West. Nyní čeká tým závěrečná fáze přípravy.

„Po soustředění dostali hráči dva dny volna, aby to z nich trochu opadlo. V týdnu máme dva takové vrcholy, ve středu utkání proti slovenské Skalici a v sobotu proti Žižkovu, kdy se namixují dvě sestavy, jedna by se měla ráno zatížit posilovnou a herním tréninkem a ta druhá odpoledne bude hrát, aby se zátěž rozložila. Celkově to bude směřovat k opadávání objemů a intenzity zatížení, naopak intenzita odpočinku by se měla zvýšit tak, aby hráči dostali trochu energie a dostali do sebe dynamiku, rychlost a větší pohyb. Přesně to nám totiž v těch zápasech chybělo a bylo spoustu situací, kdy jsme se mohli dostat na balon, ale někde nám chyběl krok, dva, nebo jsme z toho souboje odešli poražení, protože tam prostě ještě není ta rychlost,“ přibližuje trenér Slovácka. V následujícím týdnu se rozhodne rovněž o dvou hráčích, kteří se se Slováckem připravují.

„V týdnu by se to mělo rozseknout. O Filipa Vaška i Carlose Azeveda máme zájem. Chybí nám stoper, takže Filip by byl vhodným doplněním a Carlos by zase byla náhrada na levou stranu za Holzera nebo Kalabišku, kteří odešli,“ prozrazuje West, který do přípravy povolal i několik hráčů z B-týmu či dorostu.

„Víceméně bych řekl, že nás příjemně překvapil Lukáš Novotný, kterého jsme si vytáhli z dorostu. Ten se s tím pasuje velmi dobře. Podle tréninkových dat je vidět, že pracuje ve velkém objemu v každém tréninku i zápase. I v těch větších rychlostech patří k těm nejlepším hráčům. Vyrovná se i důrazem, nasazením, v soubojovém chováním i fotbalovostí," popisuje trenér West.

Naopak na soustředění nebyla k dispozici čtveřice hráčů, kteří se do tréninku nemohli zapojit ze zdravotních důvodů. „Filip Souček dohání individuálně tréninkové manko a snad se zapojí v příštím týdnu do přípravy s týmem. U Vlasty Daníčka čekáme na výsledky finálního vyšetření, jestli bude moct začít trénovat, nebo bude další léčba. Co se týče Kima, tak ten bral antibiotika a po nějaké pauze trénoval individuálně a nyní by se měl připojit k týmu, stejně jako Regi," dodává trenér Roman West.

LETNÍ PŘÍPRAVA 1.FC SLOVÁCKO

Pondělí 17. června - sraz ligového týmu na stadionu v Uherském Hradišti
18. a 19. června – zahájení letní přípravy kondičními testy v Olomouci
24. až 27. června - kondiční soustředění v Hluku
Sobota 29. června FC Zbrojovka Brno - 1.FC SLOVÁCKO 1:0
1. až 6. července - herní soustředění ve Slovinsku
Středa 3. července – FK TSC – 1.FC SLOVÁCKO 1:1 (Azavedo)
Sobota 6. července – NK Olimpija Ljubljana – 1.FC SLOVÁCKO 3:1 (Kozák)
Středa 10. července – MFK Skalica - 1.FC SLOVÁCKO (stadion v Rohatci od 17:00 hod.)
Sobota 13. července - 1.FC SLOVÁCKO - FK Viktoria Žižkov (MFS v Uherském Hradišti od 17:00 hod.)