Slovácký dres bude oblékat Filip Vaško a Dyjan Carlos Azevedo

DSC_9785

1.FC SLOVÁCKO se dohodlo na podmínkách smlouvy s dvojicí hráčů, kteří se s týmem připravují od začátku letní přípravy. Čtyřiadvacetiletý Obránce Filip Vaško přichází ze slovenského týmu MFK Zemplín Michalovce, kde v nejvyšší soutěži odehrál 105 zápasů a vstřelil tři branky. Urostlý stoper působil rovněž v italském týmu Udinese U19 a připsal si rovněž dva starty za slovenskou reprezentaci U21. Se Slováckem podepsal smlouvu do léta 2027.

Tým posílí rovněž Dyjan Carlos Azevedo, který naposledy působil ve slovenském klubu Dynamo Malzenice. Křídelní hráč má bohaté zkušenosti s českou ligou, když v dresu ostravského Baníku odehrál 145 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 22 branek a připsal si rovněž 17 asistencí. Se Slováckem podepsal smlouvu do léta 2026.

„Oba hráči nás v tréninkovém procesu přesvědčili, že mohou být pro tým přínosem. Filip Vaško v mládežnickém věku působil v Itálii a oblékal i reprezentační dres Slovenska. U Carlose Azeveda hrál roli i fakt, že trenéři hráče znali ze svého dřívějšího působení. Věříme, že pro náš tým budou víc než jen zdravou konkurencí,“ říká sportovní ředitel Veliče Šumulikoski.

Photo gallery