Slovácko remizovalo se Skalicí 2:2

DSC_0103

Slovácko v dalším přípravném zápase nastoupilo proti slovenské Skalici ve značně kombinované sestavě a nakonec remizovalo 2:2. Za Slovácko se trefil Matyáš Kozák a Milan Petržela. 

Skalica vstoupila do zápasu aktivně a mohla otevřít skóre po ráně Matejova, který ale mířil těsně nad šibenici gólmana Fryštáka. Slovácku se nedařilo soupeře přehrávat a hosté mohli otevřít skóre po další obrovské šanci Alvese, který rovněž nemířil mezi tři tyče. Další nepříjemné šance musel řešit gólman Tomáš Fryšták.

Nakonec to bylo ale Slovácko, které se dostalo do vedení. Matyáš kozák na pravé straně poslal míč do středu, kde se ke střele dostal Lukáš Novotný, jehož ránu gólman Skalice vyrazil a dobíhající Kozák poslal míč do sítě.

Druhý poločas odstartoval vyrovnávací brankou Skalice, když Marek Fábry šel z pravé strany sám na brankáře Fryštáka a prudkou přízemní střelou ho nakonec překonal a srovnává skóre na 1:1.

Slovácko si vedení vzalo zpět v 58. minutě, kdy na pravé straně našel Kozák v pokutovém území Milana Petrželu, který přesnou střelou k tyči překonal gólmana Junase podruhé.

Slovácko v následujících minutách převzalo iniciativu a drželo více míč, ale když už se Juroškovi, nebo Kimovi podařilo dostat k zakončení, tak to nebylo přesné, nebo byla střela zablokována. Naopak na druhé straně rychlá akce Skalice ze 72. minuty skončila přesným zakončením Mašíka a skóre utkání bylo opět 2:2.

V závěru mohlo vedení jít jak na stranu Slovácka, tak i Skalice. Nejprve zelenobílí nastřelili brankovou konstrukci a chvíli na to na druhé straně dokonce Holásek vstřelil branku, ale ta nebyla uznána pro údajné ofsajdové postavení. Slovácko tak před sobotní generálkou remizovalo se Skalicí 2:2.

MFK SKALICA - 1.FC SLOVÁCKO 2:2 (0:1)
Branky 1.FCS: 32. Kozák, 58. Petržela

Sestava 1.FC SLOVÁCKO: Fryšták – Křišťan, Břečka (46. Holásek), Kudela, Petržela (59. Sueng-Bin), Novotný, Kozák, Cicilia (59. Cicilia), Juroška, Souček, Kvasina (79. Okoromi).

LETNÍ PŘÍPRAVA 1.FC SLOVÁCKO

Pondělí 17. června - sraz ligového týmu na stadionu v Uherském Hradišti
18. a 19. června – zahájení letní přípravy kondičními testy v Olomouci
24. až 27. června - kondiční soustředění v Hluku
Sobota 29. června FC Zbrojovka Brno - 1.FC SLOVÁCKO 1:0
1. až 6. července - herní soustředění ve Slovinsku
Středa 3. července – FK TSC – 1.FC SLOVÁCKO 1:1 (Azavedo)
Sobota 6. července – NK Olimpija Ljubljana – 1.FC SLOVÁCKO 3:1 (Kozák)
Středa 10. července – MFK Skalica - 1.FC SLOVÁCKO 2:2 (Kozák, Petržela)
Sobota 13. července - 1.FC SLOVÁCKO - FK Viktoria Žižkov (MFS v Uherském Hradišti od 17:00 hod.)