Zajímavosti ze zápasů Slovácka s Pardubicemi. Věděli jste, že...

pardubice-zajimavosti

Věděli jste, že Slovácko vstřelilo ze sedmi branek jen dvě ve druhém poločase? To Pardubice většinu svých gólů vstřelily po přestávce. Celkem sedm branek z deseti úspěchů.

  • Slovácko odehrálo první dva venkovní duely s Pardubicemi na neutrálním hřišti ve Vršovicích. Teprve ve třetím zápase u soupeře zavítalo do nově otevřeného pardubického stánku.
  • Předchozích sedm duelů řídilo sedm rozhodčích. Hocek, Orel, Machálek, Klíma, Radina, Starý, Szikszay a Volek. V zápasech byly uděleny tři červené karty (2:1 pro Slovácko) a na žluté napomínání vedou těsně Pardubice, a to v poměru 19:17. Nejvíce karet udělil rozhodčí Szikszay v zápase 26. srpna 2023. Slovácko obdrželo dvě žluté karty a Pardubice šest žlutých. Nejčastěji trestanými jsou Hofmann a Kadlec (Slovácko) a Hlavatý, Jeřábek a Surzyn (Pardubice). Všichni obdrželi po dvou žlutých kartách.
  • Slovácko drželo nejdelší sérii v neprůstřelnosti v délce 263 minut. Janoškova branka z 25. dubna 2023 uzavřela délku této série. Naopak Pardubice to dokázaly celkem v délce 221 minut.
  • Žádný hráč nedokázal skórovat více než jednou. Vlastní branka padly dvě, vždy do sítě Slovácka. Vlastní gól se povedl vstřelit slováckému Hofmannovi v Praze 13. dubna 2021 ve 37. minutě utkání, když umožnil Pardubicím otočit stav během čtyř minut z 0:1 na 2:1. Podobně tomu bylo 25. dubna 2023, když na svou úvodní trefu v prvním poločase, navázal vlastní brankou Petr Reinberk a i tato vlastní branka otočila zápas ve prospěch Pardubic.
  • V osmi duelech se třikrát postavil do branky Slovácka gólman Nguyen, dvakrát Heča a Nemrava a jednou Fryšták. V pardubickém dresu chytali dvakrát Letáček a Markovič a jednou Boháč, Budínský, Kinský a Nita.
  • Trenér Slovácka Martin Svědík (3-1-4, 7:10) vedl svůj tým ke všem osmi duelům s Pardubicemi. Na straně Pardubic se vystřídali dva trenéři. V prvních čtyřech zápasech vedl soupeře Jaroslav Novotný (2-1-1, 5:3) a další čtyři Radoslav Kováč (2-0-2, 5:4).
  • Slovácko vstřelilo sedm branek a potřebovalo na to 37 střeleckých pokusů, které směřovaly mezi tyče. To je úspěšnost 19%. Pardubice mají na svém kontě deset vstřelených gólů a docílilo těchto branek z 21 střel na branku. To je 48% úspěšnost.