VIDEO | Kapitán Vlastimil Daníček a trenér Roman West před zápasem se Spartou Praha

Danicek

Slovácko v sobotu zajíždí do Prahy, kde se na Letné utká s domácí Spartou. Utkání s vedoucím týmem ligy, který navíc včera vyhrál ve Švédském Malmö 2:0 a přiblížil se základní skupině Ligy mistrů, vyhlíží kapitán Vlastimil Daníček, který v zápase s ostravským Baníkem nastoupil v průběhu druhého poločasu po delší pauze způsobené poraněním achilovky.

„Musím fanouškům poděkovat. Po příchodu na hřiště jsem vnímal aplaus. Bylo to příjemné. Měl jsem z toho husí kůži. Navíc Hofi mi předal pásku, čehož si nesmírně cením. Bylo to od něj týmové gesto,“ těší Daníčka, který si je moc dobře vědom toho, že na Spartě čeká Slovácko ještě těžší kalibr.

„Sparta je nyní nejlepší klub v Česku. I když proti nám prostřídá sestavu, má tak široký a kvalitní kádr, že nikdo nemůže říct, že proti nám půjdou náhradníci. Budeme čelit velké kvalitě. Všichni kluci by v ostatních týmech hráli od začátku. Síla Sparty je obrovská. Budeme si s tím muset nějak poradit. Věřím, že když budeme makat jako v předchozích zápasech, může se nám to vrátit,“ vysvětluje kapitán Slovácka v rozhovoru pro klubovou televizi.

To, že Sparta bude mít v nohou náročné utkání v Malmö rozhodně není důvod k tomu, aby Slovácko počítalo s případným podcenění, nebo zvýšenou únavou.

„V Mladé Boleslavi to nedopadlo, i Baník u nás předvedl vynikající výkon, na kterém nebyly znát žádné stopy únavy,“ poukazuje trenér Roman West a ví, že po náročném zápasu s Baníkem čeká jeho svěřence další těžké utkání.

„I na Spartě to bude náročné. Bude to jenom o nás a našem přístupu. Když do toho dáme všechno a stejně jako s Baníkem budeme makat nadoraz, věřím, že máme šanci,“ říká v rozhovoru trenér West.