PREVIEW | Slovácko čeká v sobotu utkání na Spartě

preview

V 6. ligovém kole Slovácko odehraje utkání na půdě pražské Sparty. Po dvou výhrách v Pardubicích a nad ostravským Baníkem zajíždí svěřenci trenéra Romana Westa na horkou půdu vedoucího týmu ligy, který ještě neztratil ani bod.

Výkop utkání: 6. kolo, Základní část | sobota 23/08/2024, 17:00 | EPET Arena - Praha

Nominace rozhodčích: P. Orel - K. Hájek, J. Váňa (J. Všetečka) | VAR: T. Kocourek | AVAR: L. Machač

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně

K SOUPEŘI:

Sparta v posledních dvou letech získala dva mistrovské tituly a i v letošní sezóně patří k největším favoritům, což potvrzuje i úspěšným startem do sezóny, když vyhrála všech pět úvodních zápasů. Sparta má navíc nakročeno do základní skupiny Ligy mistrů, když v týdnu vyhrála na půdě Malmö FF 2:0. Nejproduktivnějším hráčem Sparty je Lukáš Karaslín a Indrit Tuci (oba 2+1). Po dvou brankách má rovněž Vitík, Olatunji a Birmančevič.

VZÁJEMNÁ BILANCE:

Celková bilance: 47 zápasů 9 -  5 - 33, 39 : 90
Domácí statistika: 24 zápasů 7 - 4 - 13, 24 : 31
Venkovní statistika: 23 zápasů 2 - 1 - 20, 15 : 59

Nejčastější výsledky: 2:0 a 1:0 (10x), 2:1, 3:1 a 4:0 (5x), 1:1 (4x)
Nejvíc branek za Slovácko: 3 – Diviš, Holzer a Malár, 2 – Daníček, Havlík, Jurečka, Kalabiška a Zajíc
Nejvíc branek za Spartu: 6 - V. Kadlec, 4 - Dočkal, Haraslín 3 – Birmančevič, Krejčí st., Sionko a Wilfried

Největší návštěva na Slovácku: 8.121 - 13. listopadu 2010 (1. liga, 0:2)
Největší návštěva v Praze: 17.039 – 17. září 2023 (1. liga, 0:5)

PŘEDZÁPASOVÉ ROZHOVORY:

„Sparta je nyní nejlepší klub v Česku. I když proti nám prostřídá sestavu, má tak široký a kvalitní kádr, že nikdo nemůže říct, že proti nám půjdou náhradníci. Budeme čelit velké kvalitě. Všichni kluci by v ostatních týmech hráli od začátku. Síla Sparty je obrovská. Budeme si s tím muset nějak poradit. Věřím, že když budeme makat jako v předchozích zápasech, může se nám to vrátit,“ vysvětluje kapitán Slovácka v rozhovoru pro klubovou televizi.

To, že Sparta bude mít v nohou náročné utkání v Malmö rozhodně není důvod k tomu, aby Slovácko počítalo s případným podcenění, nebo zvýšenou únavou.

„V Mladé Boleslavi to nedopadlo, i Baník u nás předvedl vynikající výkon, na kterém nebyly znát žádné stopy únavy,“ poukazuje trenér Roman West a ví, že po náročném zápasu s Baníkem čeká jeho svěřence další těžké utkání.

„I na Spartě to bude náročné. Bude to jenom o nás a našem přístupu. Když do toho dáme všechno a stejně jako s Baníkem budeme makat nadoraz, věřím, že máme šanci,“ říká v rozhovoru trenér West.

VSTUPENKY

Prodej vstupenek do sektoru hostů je možný pouze online (i v den zápasu)! U vstupu bude vyvěšen QR kód s přímým odkazem do prodejní aplikaci. Vstupenka do sektoru F20 stojí 350 Kč. Vstupenku si můžete ZAKOUPIT ZDE