PREVIEW | Slovácko v neděli čeká utkání Na Julisce, kde se utká s pražskou Duklou

dukla111

V 8. ligovém kole Slovácko odehraje utkání na půdě pražské Dukly. Nováček soutěže v posledních dvou zápasech neinkasoval a získal 4 body. Svěřenci trenéra Romana Westa dobili v reprezentační pauze baterky a chtějí na Julisce uspět. 

Výkop utkání: 8. kolo, Základní část | neděle 15/09/2024, 13:00 | Stadion Na Julisce - Praha

Nominace rozhodčích: F. Kotala - R. Kotík, R. Dresler (J. Machálek) | VAR: M. Zelinka | AVAR: J. Adámková

Porovnání statistik obou týmů v aktuální sezóně

K SOUPEŘI:

Nováček soutěže se v ligové tabulce nachází na 13. místě se ziskem 7 bodů. Dukla svůj bodový zisk navýšila v posledních dvou zápasech, když remizovala v Karviné 0:0 a kolo před tím zvítězila v domácím prostředí nad Českými Budějovicemi 3:0. V domácím prostředí Dukla odehrála čtyři zápasy se střídavou bilancí dvou výher a dvou proher, když nestačila na Jablonec (0:2) a Plzeň (1:3), ale zdolala již zmiňované Dynamo (3:0) a rovněž porazila Bohemians Praha (1:0). 

VZÁJEMNÁ BILANCE:

Celková bilance: 17 zápasů 8 - 7 – 2, 25 : 16
Domácí statistika: 8 zápasy 5 - 2 – 1, 15 : 7
Venkovní statistika: 9 zápasy 3 - 5 – 1, 10 : 9

Nejčastější výsledky: 1:0 (4x), 0:0 (3x), 2:0, 2:2 a 1:1 (2x), 5:1, 4:3, 3:2 a 2:1
Nejvíc branek za Slovácko: 6 - Došek, 4 – Zajíc, 3 – Havlík, 2 - Kerbr
Nejvíc branek za Duklu: 2 - Nestór a Pázler

Největší návštěva na Slovácku: 4.576 - 27. srpna 2011 (1. liga, 1:0)
Největší návštěva v Praze: 1.870 - 2. března 2012 (1. liga, 0:2)

PŘEDZÁPASOVÉ ROZHOVORY:

“My jsme zkraje toho týdne trénovali docela náročně. Neřekl bych, že tam bylo hodně tréninkových jednotek, ale ty tréninky byly delší a byly opravdu intenzivní a tvrdé. Ke konci týdne už na hráče dopadla velká únava. Mohli jsme si to dovolit, protože o víkendu jsme nehráli žádný zápas. Na druhou stranu měli kluci v pátek teambuilding, hráli hokej a měli volný víkend, takže si odpočinuli fyzicky i psychicky, aby přišli do následujícího týdne připraveni,” říká trenér Roman West. Kondičně nahoru šel Michael Krmenčík a mužstvo pilovalo rovněž zakončení.

“Co se týče Michaela, na tom pracujeme konstantně. Minulý týden na něj padla únava, ale tento týden už vypadá daleko lépe. Včerejší trénink byl hodně dobrý, hráči dávali hodně gólů, takže příslib je dobrý, ale ukáže to až mistrovské utkání,” pokračuje trenér West a vyhlíží nedělní zápas.

“Měli bychom se odrazit od poctivosti a pracovitosti, jako v předešlých zápasech, protože to nám přináší úspěch. Je potřeba si také vytvořit šance a být v nich produktivní. Pokud přeneseme formu z včerejšího tréninku, kde byla produktivita vysoká, a pokud nám to vydrží do neděle, tak by to bylo dobře,” dodává trenér Slovácka.

Nedělní utkání vyhlíží rovněž Patrik Blahút, který si je však vědom zlepšených výsledků Dukly a očekává těžké utkání.

“Dukla se v posledních dvou zápasech výsledkově chytila, určitě bude mít herní sebevědomí, takže nás nečeká nic lehkého. My jsme také poslední zápasy sbírali body, určitě tam budeme chtít vyhrát,” přeje si Blahút, který by se nezlobil, kdyby se v dresu Slovácka konečně střelecky prosadil.

“Já osobně bych už strašně chtěl vstřelit branku, ale nějak si to nedávám do hlavy. Jsem mentálně silný a nechám tomu volný průběh. Nechci tlačit na pilu. Chci podat dobrý zodpovědný výkon a co nejvíce pomoci mužstvu. Když to přijde, tak to přijde,” vysvětluje Blahút. Celý rozhovor si můžete pustit ve videu níže.