Místo zápasu na Dukle hokej a futsal. Modelové utkání překazilo počasí a tréninkové hřiště v Sadech v neděli zatopila voda

hriste-sady-povoden2024

Ligová fotbalová asociace, kvůli nepříznivé prognóze s počasím, v pátek rozhodla o kompletním odložení 8. ligového kola, ve kterém Slovácko mělo zajíždět na půdu pražské Dukly. Hráči tak v sobotu místo cestování do Prahy trénovali ve sportovní hale a část týmu vyrazila na led. V neděli a pondělí dostal tým volno a od úterý se svěřenci trenéra Romana Westa začnou připravovat na víkendové utkání v Hradci Králové.

„Když jsme se dozvěděli o odložení kola, tak jsme podle toho týmu přizpůsobili program. Původně jsme si chtěli v sobotu zahrát modelové utkání, abychom po reprezentační přestávce nebyli další víkend bez fotbalu, ale počasí tomu nepřálo a ani terény nebyly v dobrém stavu, včetně umělky. Již v pátek jsme měli trénink na podmáčeném hřišti, do toho pršelo a foukal silný vítr. V sobotu místo odjezdu do Prahy si tak hráči zahráli hokej a část týmu trénovala v hale, kde si hráči zahráli futsal. V neděli jsme týmu dali volno, aby se hráči mohli věnovat rodinám. Stejně počasí a situace kolem, nám ani trénovat nedovolilo,“ říká trenér Roman West, který odjel za rodinou do Kravař na Opavsku.

„My jsme tady naštěstí na kopci, ale byli jsme částečně bez elektřiny a museli jsme pomocí kýblů vylévat vodu ze sklepů. Ale to vem čert, když vidím, jaká je situace kolem nás i tady v Kravařích a hlavně v Opavě, nebo Ostravě. Je to šílené. Všem lidem postižených povodněmi přeji, aby hlavně byli v pořádku a co nejdříve zase v bezpečí svých domovů,“ povzdechne si s přáním trenér Slovácka.

Povodňová vlna dorazila i do Uherského Hradiště, kde řeka Morava vystoupala na 3. stupeň povodňové aktivity. Z koryta se naštěstí nevylila, ale pod vodu se v neděli dostalo tréninkové hřiště v Sadech, kde se částečně vylila prudce stoupající řeka Olšava.

„Hřiště v městské části Sady, kde Slovácko rovněž trénuje, se bohužel v neděli ocitlo pod vodou. Ostatní tréninkové plochy, které využíváme v Kunovicích, Starém Městě a Mařaticích, jsou mimo ohrožení vodních toků. Na stadionu v Uherském Hradišti pak byly učiněny základní protipovodňová opatření,“ dodává Marek Jurák z úseku komunikace.