VIDEO | Marek Havlík a trenér Roman West před zápasem v Hradci Králové

havlik

Slovácko v sobotu zamíří do Malšovické arény v Hradci Králové, kde se od 13:30 hod. utká s místními Votroky. Hradec v letošní sezóně odehrál doma čtyři zápasy a prohrál jen s pražskou Spartou. Mladá Boleslav, Teplice i Dukla odjeli z Hradce bez bodu.

„Bude to těžké utkání, protože Hradec zejména v domácím prostředí je velice silný. Má tam hodně rychlostních typů hráčů i soubojové hráče a hrají zajímavý fotbal. V podstatě v domácím prostředí ty zápasy zvládají, vyhrávají. Možná jenom se Spartou, i když i druhý poločas se Spartou hráli velmi dobře a dá se říct, že je přehráli, takže to bude nesmírně těžké utkání a my se musíme velmi dobře připravit,“ varuje trenér Roman West v předzápasovém rozhovoru pro klubovou televizi. Síly soupeře si je vědom i záložník Marek Havlík, který však připomíná, že Slovácko jde do utkání s jasným nastavením.

„Do každého zápasu jdeme s cílem uspět a vyhrát. Jinak to nebude ani teď, jdeme do zápasu s tím, že chceme přivézt tři body. Naše hra se zakládá na dobré defenzivě od které se chceme odrazit. V každém zápase dobře bránit a nedostávat góly, ale zároveň musíme zapracovat na finální fázi, abychom dali nějaký gól,“ říká Havlík, který v letošní sezóně stále čeká na první vstřelenou branku.

"S Baníkem jsem tomu byl asi nejblíž, ale gólman mě krásně vychytal. Abych byl upřímný, je mi jedno, kdo dá gól nebo kdo na něj nahraje. Důležité je, abychom zápas zvládli a uspěli. Na své statistiky se moc nedívám. Nikdy jsem nebyl velký střelec. Minulou sezónu jsem dal pár gólů, ale v předchozích sezónách jsem jich moc nedal, takže se s tím netrápím," dodává Marek Havlík. Celý rozhovor si můžete pustit ve videu níže.