VIDEO | Matyáš Kozák a trenér Roman West před zápasem s Karvinou

kozak260924

Slovácko v sobotu 28. září od 16:00 hod. odehraje utkání 10. ligového kola proti Karviné, ve kterém budou chtít svěřenci trenéra Romana Westa odčinit porážku z Hradce Králové a v domácím zápase potěšit své příznivce.

„V domácím prostředí máme de facto jednu výhru a tři remízy, takže určitě chceme utkání zvládnout vítězně, potěšit naše fanoušky a odčinit prohru v Hradci Králové, kam za námi přijelo spoustu fanoušků a skvěle fandili celý zápas. Tam jsme je zklamali výkonem a zejména výsledkem, takže je doma chceme potěšit,“ říká trenér Roman West. Slovácko ve středečním pohárovém zápase postoupil díky výhře 3:1 na půdě Kuřimi, kde se však postup nerodil úplně snadno. 

„My jsme v prvním poločase šli do vedení 1:0 měli jsme tam pět gólových šancí, kdy tam měl dvě šance Rambo, dvě Jury, jednu Carlos, ty jsme bohužel neproměnili. Pokud by poločas byl tři čtyři nula, tak je de facto po zápase a už by to bylo všechno v naší režii. Soupeř měl ve druhém poločase vlastně jednu příležitost za celé utkání a ze standardky vyrovnal na 1:1. Naštěstí Matyáš Kozák dal dva góly, takže jsme utkání zvládli, ale udělali jsme si to zbytečně složitější tím, že jsme neproměnili šance v první půli.“ vrací se k pohárovému zápasu West. Zatímco Slovácko postoupilo, tak Karviná vypadla po prohře 0:1 na půdě třetiligové Kroměříže. Trenér Slovácka však neočekává, že by to mělo nějaký zásadní význam směrem k sobotnímu ligovému utkání.

„Myslím si, že to neznamená nic, protože oni zvládli domácí zápas s Jabloncem, který byl pro ně důležitý. V poháru taky prostřídali hráče, takže nehrála úplně ta sestava, která asi bude hrát proti nám, takže si myslím, že to jejich výkon neovlivní. A tak platí to, co si říkáme vždycky, že se potřebujeme soustředit sami na sebe a podat co nejlepší možný výkon,“ pokračuje West.

V dresu Karviné se rozstřílel Filip Vecheta, který do Slezska přišel právě ze Slovácka a společně s Memičem mají na kontě již pět branek.

„Filip Vecheta potom přestupu trošičku pookřál a ty góly dává. Je vidět, že mu ta změna prostředí sedla a je teď nebezpečný. Na něho a na Memiče si musíme dávat pozor a musíme být v obraně velmi důslední v dostupování, abychom je nenechali střílet, nenechali uvolňovat a zakončovat. Pokud to zvládneme, tak je to jedna z cest, které vedou k úspěchu,“ vysvětluje trenér Slovácka. Bitvu očekává rovněž střelec dvou pohárových gólů Matyáš Kozák.

„My jsme vyhráli, oni prohráli, takže přijedou s cílem to napravit. My se budeme snažit napravit víkendové utkání v Hradci Králové, které se nám nepovedlo a byli jsme z toho všichni zklamaní. Na hřišti necháme všechno, abychom vyhráli. Očekávám bitvu, ale věřím, že to bude v náš prospěch,“ říká v předzápasovém rozhovoru pro klubovou televizi útočník Kozák.