Slovácko rozhodlo utkání s Lokomotivou ve druhém poločase

IMG_7280

Slovácko zvítězilo v úvodní zápase prvního ligového kola, v němž nastoupilo k moravskému derby v Horních Heršpicích. První branku začínajícího ročníku vstřelila letní posila do útoku Kateřina Vojtková, dvě si připsala další nová útočnice Darina Hrúziková a konečný výsledek na 4:0 pečetila Katarína Bučková.

Brněnská Lokomotiva vstoupila do utkání odhodlaně a v prvních minutách duelu se Slováckem si vynutila územní převahu. Po pár minutách se však hráčky týmu z Uherského Hradiště dokázaly zkonsolidovat, hru vyrovnaly a začaly být nebezpečné pro domácí obranu. V první půli se utkání odehrávalo převážně mezi šestnáctkami, když už došlo na zakončení, tak bylo většinou nepřesné. Jedinou výjimkou byla první branková trefa nového ročníku ženské ligy, o kterou se postarala zkušená střelkyně Slovácka Kateřina Vojtková ve 34. minutě.

Lokomotiva byla i na startu druhé půle poměrně aktivní, jenže po pár minutách začalo hrozit Slovácko a následně ovládlo hru úplně, z čehož pramenily i nebezpečné situace a následně gólové zásahy. Po čtyřiašedesáti minutách se poprvé v české lize trefila bývalá střelkyně slovenského Ružomberoka, Darina Hrúziková. Ta samá fotbalistka si po osmi minutách řekla o ocenění pro hráčku utkání, když přidala druhý zásah a v dosažení hattricku této ostrostřelkyni zabránilo pouze břevno domácí branky, které napálila pár minut před koncem zápasu. Poslední zásah tohoto střetnutí obstarala další slovenská fotbalistka v našich službách, Katarina Bučková, která uklidila míč do sítě šest minut před koncem.

Hodnocení utkání:


Trenérka Slovácka Michaela Daněčková: „Do prvního mistrovského utkání jsme vstoupily s velkou nervozitou a v prvním poločase to bylo na našich hráčkách hodně znát. Při zakládání akcí jsme často kazily jednoduché přihrávky, čímž jsme soupeři dávali možnost k rychlým protiútokům. Ve druhém poločase se naše hra zjednodušila a po velmi hezkých akcích jsme uzavřeli skóre na konečných 4:0.“

Lokomotiva Brno – 1.FC Slovácko 0:4


Branky: 34' Vojtková Kateřina, 64' Hrúziková Darina, 72' Hrúziková Darina, 84' Bučková Katarína
Sestava Slovácka: Fraňková – Ohlídalová, Jančářová, Bartošová (46‘ Hrúziková), Vojtková (77‘ Obadalová), Krejčířová (K), Polášková (46‘ Trčková), Jonášová (66‘ Sluková), Bučková, Frohan, Bláhová (73‘ Jelínková)