Ženy i přes výborný výkon prohrály se Spartou. Rozhodla poslední desetiminutovka zápasu

PJml_20240922_296781_web

Fotbalistky Slovácka i přes výborný výkon nakonec prohrály se Spartou Praha 2:3, když o osudu utkání rozhodly dvě branky hostujících hráček v poslední desetiminutovce. V prvním poločase se trefila pouze Sparťanka Aneta Dědinová, ve druhé části utkání srovnala Nela Krejčířová, jenže nakonec rozhodly Pražanky brankami Adély Trachtové a Elišky Sonntagové. V nastaveném čase přidala ještě jeden gól Darina Hrúziková, která tak stanovila konečnou podobu výsledku.

Průběh utkání

Tým z hlavního města přicestoval do Kunovic zjevně dobře naladěn a v úvodních minutách si vytvořil obrovský tlak, během něhož odvrátila obrana Slovácka spolu s brankářkou Radkou Bednaříkovou několik nebezpečných situací. Přibližně po čtvrt hodině se naše fotbalistky oklepaly, vyrovnaly hru ve středu hřiště a začaly hrozit z rychlých brejků.

Na první branku si museli počkat diváci až do jedenatřicáté minuty, kdy vybojovala rohový kop hostující Aneta Polášková, ten následně zahrávala Michaela Khýrova, která našla na přední tyči Anetu Dědinovou, jejíž hlavička skončila za zády zkušené Radky Bednaříkové.

Ve druhém poločase začaly domácí fotbalistky rychlým a aktivním napadáním, takže dokázaly spoustu míčů posbírat ještě před vlastním pokutovým územím, čímž nepouštěly Sparťanky do velkého množství šancí. Jedna z výjimek přišla v desáté minutě druhé části zápasu, kdy centrovala aktivní Michaela Khýrová a zakončení Antonie Stárové letělo jen těsně vedlo levé tyče branky Slovácka.

V šestašedesáté minutě zahrávala rohový kop nejlepší střelkyně našeho týmu Matilda Sluková a přesně našla hlavu Nely Krejčířové, které vyrovnala průběžný stav utkání na 1:1.

O čtvrt hodiny později se radovaly Pražanky. Hřiště musela opustit zraněná Lauren Frohan a než domácí tým stihl vystřídat, rozehrály hráčky Sparty rohový kop, na zadní tyči vyplavala nikým nehlídaná Adéle Trachtová a s přehledem zakončila.

Ve čtyřiaosmdesáté minutě bylo ještě hůře, když hostující fotbalistky znovu rozehrávaly rohový kop, míč se odrazil k Elišce Sonntagové, jejíž výstavní dělovce od břevna do sítě neměl šanci nikdo zabránit.

Nastavený čas ještě přinesl korekci výsledku ze strany Slovácka. Sofia Anna Škerdová získala míč, navedla si jej do vápna a přihrála na Zuzanu Obadalovou. Stoperka domácích viděla na levé straně malého vápna Darinu Hrúzikovou, která tak přidala druhou branku, ale na následné vyrovnání už nezbylo dostatek času.

Hodnocení utkání

Trenérka Michaela Daněčková: „Věděli jsme, že je Sparta silná ve standardních situacích. Připravovali jsme se na to, ale bohužel se dá říct, že vlastně všechny tři góly padly ze standardek. Sparta má ty standardky fantastické, z toho nás dnes potrestali a na nás je, abychom se na to do příště připravili ještě mnohem lépe.“

Nela Krejčířová: „Dostaly jsme góly ze standardek, vlastně jak v tom prvním poločase jeden, tak ve druhé půli dva, takže to bylo dneska naše největší slabina a musíme na tom zapracovat, protože tak to nejde, tak nemůžeme vyhrávat.“ 

1.FC SLOVÁCKO - AC Sparta Praha 2:3

Branky:  66' Krejčířová Nela, 90' Hrúziková Darina - 31' Dědinová Aneta, 81' Trachtová Adéla, 84' Sonntagová Eliška 
Karty: 44' Khýrová Michaela, 73' Sonntagová Eliška
Sestava Slovácka: Bednaříková - Kroupová L. (61' Hrúziková), Ohlídalová, Jančářová (75' Jonášová), Vojtková (75' Bučková), Trčková (61' Jelínková), Krejčířová (K), Škerdová, Sluková, Obadalová, Frohan (82' Polášková)

Photogallery – 1.FC SLOVÁCKO - AC Sparta Praha 2:3 / 22. 9. 2024