Slovácko sahalo po bodech, nakonec z Plzně odjíždí s porážkou

DSC_4507

Slovácko dvakrát srovnalo krok v zápase s Plzní. Domácí šli do vedení po gólu Šulce, ale odpověděl Kohút. Do přestávky dal vedení zpět Plzni Hejda. Ve druhém poločase srovnal z penalty Havlík. V nastavení se pak z penalty a pak i ze hry trefil Šulc a stanovil skóre 4:2 pro Viktorii.

Modrobílí začali v Plzni aktivně a brzy si vybojovali několik standardních situací. Největší šanci úvodní pětiminutovky měl Vecheta, který zakončoval Havlíkovu standardku těsně nad. Následně Vecheta vypresoval brankáře Jedličku a Juroška málem usměrnil míč do branky. Po centru Souarého na druhé straně pálil z voleje Havel a Heča se musel blýsknout vynikajícím zákrokem, dělovku vytáhl nad břevno.

Následně Vydra prošel obranou, Heča jeho pokus ještě zneškodnil, ale na dorážku Pavla Šulce už byl krátký. Podruhé Vecheta zablokoval rozehrávku Jedličky a opět chybělo kousek štěstí ke vstřelení gólu. Na druhé straně Heča vychytal tutovku Vydry. Vyrovnání zařídil po půlhodině hry Michal Kohút, který nádhernou ranou zpoza vápna zakončil pohledný ťukes po ose Havlík-Vecheta-Kim.

Před poločasem Holzer vysunul Vechetu, který sám před brankářem ještě volil přihrávku do prázdné branky na Jurošku, ale ten trefil ve vyložené šanci břevno. Naopak na druhé straně udeřil z rohového kopu hlavou Lukáš Hejda.

Po přestávce bohužel musel pro zranění odstoupit Vlasta Daníček. Slovácko se ovšem snažilo hrozit a po centru Jurošky zahrál Řezník rukou a nabídnutou penaltu proměnil Marek Havlík. Plzni mohl vrátit vedení Havel, ale opět zasáhl famózní Heča. 

V posledních minutách hrály oba týmy opatrněji směrem dozadu a hra se odehrávala hlavně mezi šestnáctkma. Ojedinělý míč ve vápně zasáhl v nastaveném čase Hofmanna do ruky a také Plzeň kopala penaltu. Tu si vzal na starost Pavel Šulc a Heču prostřelil. Další gól přidal při vabanku Slovácka tentýž hráč.