S Baníkem jsme prohráli, sezonu končíme na šestém místě

IMG_8930

Slovácko poslední utkání sezony nezvládlo a o poháry si nezahraje. V zápase s Ostravou jsme prohráli 0:6 a končíme sezonu na šestém místě. 

Na hřišti ve Vítkovicích jsme začali aktivně, ale první šanci měli díky Buchtovi domácí. Na druhé straně Kim vyslal Kvasinu a těsně před útočníkem Slovácka zasáhl Frydrych. Následovala krásná sehrávka Kima s Holzerem, ale centr druhého jmenovaného na Kvasinu stihli domácí odvrátit. O pár minut později střílel zpoza vápna Mihálik, ale netrefil branku.

Ve 26. minutě se prodral k zakončení do vápna Buchta, ale skončil na zemi a rozhodčí ukázal přímou červenou kartu Mihálikovi a navíc nařídil penaltu. Tu si postavil Ewerton a i když po jeho střele Heča šahal, musel lovit míč z branky. Už o dvě minuty později zvýšil na 2:0 bývalý hráč Slovácka Filip Kubala.

Potřetí udeřil Baník ještě do poločasu poté, co po rohu dostal míč opět Kubala a zvýšil již na 3:0. Těsně před poločasovou přestávkou mohl dát ještě gól naděje Hofmann, ale jeho střela jen těsně minula branku Letáčka.

V pauze jsme dvakrát střídali a do hry se dostali Reinberk a Vecheta, ovšem již po pěti minutách druhé půle se prosadil podruhé Ewerton. Navíc po hodině hry dostal Juroška červenou kartu a dohrávali jsme zápas v devíti hráčích. Pátý gól domácích přidal v 71. minutě Abdulahi Tanko, na kterého o chvíli později navázil Patrick Kpozo. 

FC Baník Ostrava - 1.FC SLOVÁCKO 6:0 (3:0)

Branky: 28. z pen. a 50. Ewerton, 30. a 36. Kubala, 71. Tanko, 80. Kpozo. 
Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Kubr - Berka (video). 
ŽK: Ndefe, Buchta - Šumulikovski (vedoucí týmu). 
ČK: 26. Mihálik, 62. P. Juroška (oba Slovácko). 
Diváci: 10.190.

Ostrava: Letáček - Ndefe (66. J. Juroška), Frydrych, Pojezný, Kpozo - Boula (78. Grygar), Rigo - Buchta (66. Rusnák), Klíma (66. Šín), Ewerton - Kubala (66. Tanko). Trenér: Hapal.

Slovácko: Heča - Blahút, Hofmann, Kalabiška (89. Holásek), Holzer - Trávník (74. Novotný), Havlík (85. Novák) - Mihálik, Kim Sung-pin (46. Reinberk), P. Juroška - Kvasina (46. Vecheta).