Generálku Slovácko zvládlo, Žižkov porazilo 4:1

PHOTO-2024-07-13-17-50-48

Slovácko v generálce na ligu zvítězilo 4:1. Gólově se prosadili Havlík, Kohút, Azevedo a Blahút. Modrobílí všechny branky vstřelili v prvním poločase a dobře se tak naladili na úvodní zápas sezony proti Slavii.

Do posledního utkání před začátkem nové sezony Slovácko vstoupilo velmi aktivně a zatlačilo soupeře na jeho polovinu. O první střelu se pokoušel Havlík, ale jeho střelu zblokoval obránce Broukal. V 11. minutě střílel zpoza vápna hostující kapitán Jirásek a jeho pokus mířil nad branku. Před brankou Žižkova Reinberk hledal Azeveda, ale míč k němu nedoputoval.

Skóre utkání otevřel v 15. minutě Marek Havlík, když se dostal k odraženému míči a tvrdou ranou jej nádherně poslal přesně k pravé tyčce. Vedení Slovácka trvalo jen chvíli, o tři minuty později se dostal k míči mezi obránci Milan Jirásek a srovnal na 1:1.

Ani ne o deset minut později si Slovácko vzalo vedení zpět po pěkné kombinaci, kdy se prosadil Michal Kohút. Naši hráči neustávali v aktivitě a brzy přetavili svou snahu v další gól. Prudkou ránu Trávníka hosté srazili jen na břevno a odražený míč dopravil do sítě Dyjan Carlos de Azevedo. Z deště dalších šancí se poté prosadil ve 40. minutě Patrik Blahút po přihrávce od Doskiho.

Ještě do poločasu měl ještě šanci Kohút, ale pátou branku nepřidal. Po přestávce se hra uklidnila a obě strany prostřídaly. Šance Vechety po kombinaci Ndefeho s Blahútem skončila střelou mimo. Korigovat skóre za hosty mohl Sodoma, ale neuspěl. Vecheta měl další šance po průnikovce od Havlíka, ale jeho pokus stihl zblokovat jeden z obránců.

Slovácko zvítězilo 4:1 a týden před ligou se tak dobře naladilo. O branky se postarali čtyři různí střelci včetně nové tváře v modrobílém dresu Azeveda.

1. FC SLOVÁCKO – FC VIKTORIA ŽIŽKOV 4:1 (4:1)
Branky: 15. Havlík, 25. Kohút, 31. Azevedo, 40. Blahút – 18. Jirásek.

1.FC SLOVÁCKO: Heča – Reinberk (46. Ndefe), Vaško, Blahút, Doski, Hofmann (C), Trávník (77. Novotný), Kohút, Havlík (77. Křišťan), Azevedo (46. Vecheta), Siňavskij (77. Kozák)