Slovácko doma remizovalo se Slavií, gól nepadl

IMG_2453
Slovácko Slovácko
0 : 0
Slavia Praha Slavia Praha

Statistiky zápasu

Yellow cards

27. Michal Kohút – Slovácko

32. Oscar Dorley – Slavia Praha

39. Merchas Doski – Slovácko

51. Jan Bořil – Slavia Praha

76. Patrik Blahút – Slovácko

Line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk (70. Gigli Ndefe), Stanislav Hofmann, Filip Vaško, Merchas Doski, Michal Trávník, Marek Havlík, Vlasiy Sinyavskiy, Michal Kohút (80. Filip Souček), Patrik Blahút (80. Dyjan Carlos De Azevedo), Rigino Cicilia (60. Filip Vecheta)

Line-up – Slavia Praha

Antonin Kinsky, Tomáš Holeš, Igoh Ogbu, Tomáš Vlček (43. David Zima), David Douděra (60. Ivan Schranz), Filip Prebsl, Oscar Dorley (60. Petr Ševčík), Jan Bořil, Matěj Jurásek (60. Tomáš Chorý), Mojmír Chytil, Lukáš Provod (73. Lukáš Vorlický)

Progress of the match

Slovácko v prvním utkání nové sezóny a zároveň v prvním soutěžním utkání pod Romanem Westem remizovalo se Slavií 0:0. Do ročníku tak vstupuje ziskem jednoho bodu.

První poločas branku nepřinesl. Slovácko hrálo před naplněným stadionem vyrovnanou partii. Nejprve se do nebezpečné pozice dostal hostující Jurásek, který po rychlé otočce vystřelil, avšak Heča byl připraven a jeho pokus zneškodnil.

Další šance Slavie přišla z kopačky Provoda, který vyslal prudkou střelu na branku. I tentokrát byl Heča na svém místě a svým zákrokem udržel nerozhodný stav. Slovácko se vydávalo na odvážné protiútoky. Doski hledal ve vápně Ciciliu, ale ten hlavičkoval pouze mimo.

Hosté si na konci první půle vytvořili výrazný tlak, avšak naše defenziva v čele s brankářem Hečou dokázala všechny jejich pokusy eliminovat. 

Po přestávce se hra odehrávala v podobném duchu a po necelé hodině Slavia trojitým střídáním výrazně posílila útok. Záhy měl obrovskou šanci Bořil, ale Heča vytáhl vynikající zákrok. 

Slovácko hru ustálilo ve středu pole a na hřiště se dostali střídající hráči Vecheta s Ndefem a později Azevedo se Součkem. Poslední desetiminutovku Slovácko s přehledem ubránilo a dokráčelo si k prvnímu bodu.