Slovácko zapsalo první porážku v sezoně, o body přišlo v Boleslavi

DSC_1735
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
3 : 0
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

10. Daniel Mareček – Mladá Boleslav

45. Daniel Mareček – Mladá Boleslav

46. Daniel Mareček – Mladá Boleslav

Yellow cards

33. Vojtěch Stránský – Mladá Boleslav

75. Jan Buryán – Mladá Boleslav

80. Michal Trávník – Slovácko

84. Milan Petržela – Slovácko

Line-up – Mladá Boleslav

Matouš Trmal, Patrik Vydra, Tomáš Král, Martin Králik, Vojtěch Stránský (61. Jan Buryán), Daniel Langhamer (85. Denis Donat), Vasil Kušej (72. Solomon John), Dominik Kostka, Daniel Mareček (73. Lukáš Mašek), Jakub Fulnek, Tomáš Ladra (62. Matyáš Vojta)

Line-up – Slovácko

Milan Heča, Petr Reinberk (57. Gigli Ndefe), Filip Vaško, Stanislav Hofmann, Merchas Doski, Marek Havlík, Michal Trávník, Patrik Blahút (80. Rigino Cicilia), Michal Kohút (80. Seung-Bin Kim), Vlasiy Sinyavskiy (56. Milan Petržela), Dyjan Carlos De Azevedo (57. Filip Vecheta)

Progress of the match

Ve druhém kole Chance ligy Slovácko prohrálo v Mladé Boleslavi. Domácí utkání rozhodli už v prvním poločase, kdy se dvakrát prosadil bývalý záložník modrobílých Mareček. Stejný hráč se prosadil i po pauze, a tak poprvé v sezoně vyšel náš tým bodově na prázdno.

Slovácko začalo proti Boleslavi aktivně a v první desetiminutovce bylo lepším týmem. Šanci si jako první připravil Doski, který individuálně prošel až do vápna a brankář Trmal musel jeho pokus na zadní tyč s vypětím sil posunout na roh. Aktivita nicméně další šance nepřinesla a po chybě v obraně udeřili domácí. Míč získal Ladra a přes Kušeje se dostal míč k Danielu Marečkovi, který neměl práci s uklizením za Heču.

Naši hráči se snažili o rychlou odpověď, ale obrana Boleslavi se zkonsolidovala a série rohových kopů k ohrožení branky nevedla. Slovácko kontrolovalo míč, jenže v poslední třetině hřiště se mu nedařilo překonat defenzivu soupeře.

Na konci poločasu mohl po dlouhém centru srovnávat Azevedo, ale hlavičku zblokoval obránce. Pohroma přišla v nastaveném čase první půle, po nedůrazu na levé straně obrany dostal Daniel Mareček míč těsně před Hečou a propálil jej.

Druhý poločas začal nedobře. Po několika nešťastných odrazech se k míči dostal Daniel Mareček a prostřelil na bližší tyč Heču. Odpovědět a dát naději Slovácku mohl po necelé hodině hry Blahút, který si ve vápně navedl míč na střelu, ta ale byla zblokovaná. Ve zbytku zápasu jsme dobývali obranu Boleslavi, která bránila náskok, větší šance ovšem přes množství standardek a míčů do vápna k vidění nebyly.

Kontaktní branku už se Slovácku vsítit nepodařilo, předvedlo ale srdnatý výkon navzdory rozhodnutému skóre a může směle vyhlížet příští domácí utkání, kdy se představí proti Bohemians.