Ndefe ve druhém poločase rozhodl o výhře Slovácka v Pardubicích

DSC_3747
Pardubice Pardubice
0 : 1
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

60. Gigli Ndefe – Slovácko

Yellow cards

23. Tomáš Polyak – Pardubice

32. Michal Surzyn – Pardubice

45. Davide Huf – Pardubice

45. Michal Trávník – Slovácko

56. Filip Vaško – Slovácko

63. Gigli Ndefe – Slovácko

Line-up – Pardubice

Viktor Budinský, Michal Surzyn (89. Denis Darmovzal), David Šimek, Jason Noslin, Jan Kalabiška, Dominique Simon, Tomáš Polyak (73. Stepan Misek), Filip Brdicka (46. Andre Leipold), Tomáš Zlatohlávek (72. Mohammed M. Yahaya), Vojtěch Patrák, Davide Huf (61. Ladislav Krobot)

Line-up – Slovácko

Milan Heča, Gigli Ndefe, Filip Vaško, Stanislav Hofmann, Merchas Doski, Michal Trávník, Michal Kohút (74. Filip Souček), Patrik Blahút (89. Petr Reinberk), Marek Havlík (90. Jakub Křišťan), Pavel Juroška (75. Milan Petržela), Matyáš Kozak (74. Marko Kvasina)

Progress of the match

Slovácko získává tři body do tabulky za výhru v Pardubicích. První letošní gól vsítil ve druhém poločase po pohledné akci Ndefe. Heča udržel třetí čisté konto v sezoně.

Slovácko v Pardubicích začalo velmi aktivně a především akcemi po stranách díky dobrému pohybu krajních hráčů dělalo domácím problémy. Pokutové území zasypalo několik centrovaných balónů, jenže ani jeden nenašel útočící hráče. Po čtvrthodině hry se po narážečce s Havlíkem dostal do zakončení Juroška, ale jeho střelu zblokoval bránící hráč. 

Ve 30. minutě střílel Simon a tečovanou střelu pohotovým zákrokem vykopl Heča na roh. Slovácko pak hrozilo ze standardní situace, ale rozhodčí viděl v klubku hráčů faul Ndefeho. Před přestávkou hrozil střelou přes zeď Simon, ale Heča opět zasáhl. 

Druhá půle pokračovala v podobném duchu jako první. Slovácko mělo převahu, jenže do šancí se dostávalo jen zřídka. Čekání na gól protrhl až v 59. minutě po souhře s Kozákem Gigli Ndefe a mohl slavit letošní první branku modrobílých. Do další šance pak upaloval Juroška, ale před ním ukopl míč bránící hráč. Slovácko následně prostřídalo a do hry se dostalo trio Petržela, Souček, Kvasina.

Poslední desetiminutovka přinesla šance Slovácka z brejků. Nejdřív pálil nad Trávník, pak se před brankáře dral Doski. V nastaveném čase se ke střele po narážečce od Kvasiny dostal střídající Křišťan, ale mířil o centimetry nad.