Druhá výhra v řadě. Slovácko doma porazilo Baník

IMG_2894
Slovácko Slovácko
1 : 0
Baník Ostrava Baník Ostrava

Statistiky zápasu

Góly

44. Matěj Chaluš – Slovácko

Yellow cards

7. Matěj Šín – Baník Ostrava

30. Filip Vaško – Slovácko

47. Matěj Chaluš – Baník Ostrava

61. Merchas Doski – Slovácko

62. Michal Kohút – Slovácko

80. Petr Reinberk – Slovácko

86. Vlastimil Daníček – Slovácko

89. Michal Krmenčík – Slovácko

90. Milan Heča – Slovácko

Red cards

82. David Buchta – Baník Ostrava

Line-up – Slovácko

Milan Heča, Gigli Ndefe (69. Petr Reinberk), Filip Vaško, Stanislav Hofmann, Merchas Doski, Michal Trávník, Michal Kohút (69. Vlastimil Daníček), Patrik Blahút (76. Dyjan Carlos De Azevedo), Marek Havlík, Pavel Juroška (56. Michal Krmenčík), Matyáš Kozak (76. Seung-Bin Kim)

Line-up – Baník Ostrava

Dominik Holec, Emmanuel Uchenna Aririerisim, Matěj Chaluš, Karel Pojezný, Matúš Rusnák (19. David Buchta), Matěj Šín (59. Ewerton,), Jiří Boula, Samuel Grygar (59. Tomas Rigo), Daniel Holzer (79. Jiří Klíma), Erik Prekop, Filip Kubala (59. Abdoullahi Tanko)

Progress of the match

Modrobílí zvítězili ve druhém zápase v řadě. Výhru nad Baníkem vystřelil s pomocí bránícího hráče Kohút. V prvním poločase jsme mohli dát více branek, ale jeden gól na vítězství po bojovném výkonu stačil.

Utkání bylo od obou stran od první minuty hodně aktivní. První šanci měl ve 13. minutě Juroška, který mohl uklízet míč do prázdné brány, ale byl povalen obráncem. Penalta se překvapivě nepískala, a tak o pár vteřin později Havlík nádhernou ránou na šibenici protáhl brankáře.

Z dalšího útoku opět střílel z dobré pozice Juroška, ale jeho střelu hosté tečovali na roh. Na druhé straně se snadno ke střele dostal Kubala, ale perfektně zasáhl Heča. Ve 22. minutě Trávník pohotově našel na kraji vápna osamoceného Jurošku, ale ten v dobré pozici mířil nad. 

Po necelé půlhodině hry dostal prostor ke střele hostující Buchta a jeho rána levačkou proletěla jen těsně kolem Hečovy tyče. Ve 36. minutě Slovácko rozehrávalo standardku a úplně volný Hofmann hlavičkoval k tyči, jenže brankář Holec předvedl famózní zákrok a pokus vytáhl na roh. Brejk pak mohl využít po centru Havlíka hlavičkující Kozák, ale mířil mimo.

Převaha Slovácka v prvním poločase se nakonec přece jen přetavila v branku. Juroška posunu Havlíkovi, a ten zase Michalu Kohútovi, jehož Chalušem tečovaná střela zpoza vápna zapadla za záda již bezmocného Holce. 

Po přestávce se hra více kouskovala a od Chřibů se navíc přihnal hustý déšť s hromobitím, takže utkání bylo daleko více soubojové. Po necelé hodině hry se na hřiště dostala nejnovější posila Slovácka Krmenčík. Tlak Baníku se nicméně projevoval a naše ekipa se musela soustředit hlavně na bránění, ve kterém si ovšem vedla výtečně. Vše jistil jistý Heča, který posbíral několik centrů soupeře.

V poslední čtvrthodince Slovácko vyráželo na rychlé brejky Kima, Azeveda nebo Doskiho, ale ke gólu chyběla větší přesnost. Perfektně hrající Trávník v 82. minutě vykoledoval druhou žlutou pro Buchtu, ale i v desíti hosté hrozili a Klíma hlavičkoval jen těsně mimo. V osmiminutovém nastavení měl největší šanci pojistit vítězství Kim, ale Holec ho vychytal.