Slovácko veze z Letné bod, Krmenčík zažil gólovou premiéru

2023 - 1 (2)

Slovácko remizovalo na Spartě 2:2. V utkání jsme dvakrát vedli, nicméně nakonec to stačilo jen na bod. V prvním poločase otevřel skóre Sinjavskij, ale rychle odpověděl Tuci. Pak se trefil Krmenčík, ale domácí srovnali ve druhé půli z penalty.

Slovácko začalo na Letné odvážně a v prvních minutách dobře rozrušovalo útočný tlak Sparty. Na první vážnější šanci utkání se tak čekalo až do 17. minuty, kdy Krmenčík prodloužil míč na Vlasije Sinjavského, který zaběhl za obránce, udělal ještě kličku a poslal míč klinicky přesně k tyči. Bohužel radost ze vstřelené branky sebral modrobílým o tři minuty později Indrit Tuci, který se prosadil hlavou po rohovém kopu.

Jen o další čtyři minuty později se ovšem skóre změnilo zpět na naši stranu. Tentokrát se do role nahravače postavil Sinjavskij a Michael Krmenčík dokonale trefenou halfvolejí zpoza vápna přeloboval Vindahla, Slovácko šlo do vedení 2:1.

Další šanci měl na svědomí Blahút, který se prosmýkl po pravé straně a na bližší tyči vyzkoušel pozornost Vindahla. Pak přistrčil po rohu Hofmann na Sinjavského, jehož střelu na bližší tyč brankář Sparty vykopl. V nastaveném čase první půle měl obrovskou šanci Sadílek, ale Heča jeho pokus skvěle vyrazil. 

Do druhé půle udělali domácí dvě změny a střídající Birmančevič pálil jen těsně vedle. Po něm proti Haraslínovi pohotově zasáhl Heča. Rudí měli převahu a o chvíli později musel Heča dalším skvělým zákrokem hasit ránu Suchomela.

Tlak domácích rostl a v 66. minutě musel Hofmann obětavě z brankové čáry vykopávat pokus Haraslína. Další pokus Birmančeviče skončil na tyči. Domácí pak po zásahu VARu dostali možnost penalty, kterou proměnil Veljko Birmančevič.

V nastaveném čase se ještě objevil sám před brankářem střídající Juroška, a měl na noze vítězství, ale jeho prudkou střelu gólman vychytal.