Po výhře v Kuřimi 3:1 postupuje Slovácko do dalšího kola poháru

WhatsApp Image 2024-09-25 at 17.27.46
Kuřim Kuřim
1 : 3
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

10. Dyjan Carlos De Azevedo – Slovácko

56. V. Cech – Kuřim

71. Matyáš Kozak – Slovácko

90. Matyáš Kozak – Slovácko

Yellow cards

38. V. Cech – Kuřim

89. M. Pokorny – Kuřim

Progress of the match

Slovácko zvítězilo ve 2. kole národního poháru nad Kuřimí 3:1. Modrobílí vedli v prvním poločase po gólu Azeveda, Kuřim srovnala po přestávce díky Bártovi, ale postup vrátil Slovácku svým gólem střídající Kozák, který svou druhou trefou také pojistil vítězství v zápase.

Úvod utkání patři našim barvám a po několika úvodních šancích před domácím brankářem jsme otevřeli skóre utkání. Míč za obranu dostal Juroška, který ustál souboj, dostal se do vápna a jeho centr usměrnil za brankáře Veselého Dyjan Carlos de Azevedo. 

O chvíli později poslal brankáře na zem tvrdou ranou Kim a odražený míč mohl z malého vápna uklidit Juroška, ale těsně minul. V další šanci se po rohu zjevil na zadní tyči Reinberk, ale jeho koníček se odrazil od země těsně nad bránu. 

Slovácko naprosto dominovalo a druhý gól visel ve vzduchu, jenže v zakončení se nedařilo. Naopak po půlhodině se osmělila Kuřim a dvakrát zahrozila, přičemž Fryšták ale zasahovat nemusel. Zvýšit vedení našich mohl naopak po pohledné akci Reinberk, ale z voleje napálil míč do břevna. Zpoza vápna střílel z další akce nad Křišťan. 

Druhý poločas pro Slovácko nezačal dobře. Domácí byli namotivovaní a po rohovém kopu se prosadil kapitán Vít Bárta. Trenér West prostřídal a do velké šance se dostal v úniku Kozák, ale jeho pokus na zadní tyč brankář vyrazil. Havlíkova střela ze střední vzdálenosti se do branky nevešla.

Vedení vrátil na kopačky modrobílých po pěkné kombinační akci Matyáš Kozák, kterému předložil míč před branku z pravé strany přesně Blahút. Po rohovém kopu zavíral zadní tyč Břečka, ale ke vstřelení gólu mu chybělo několik centimetrů. V závěru ještě přidal po přistrčení od Kvasiny druhou branku střelou zpoza šestnáctky Matyáš Kozák.

Sestava 1.FC SLOVÁCKO: Fryšák – Břečka, Azevedo, Petržela (72. Blahút), Kim (46. Kozák), Křišťan, Cicillia (57. Kvasina), Reinberk, Juroška (46. Havlík), Souček, Kukučka. Trenér: Roman West