Slovácko doma porazilo Karvinou 2:1, trefili se Hofmann a Havlík

D6N_2191_016
Slovácko Slovácko
2 : 1
Karviná Karviná

Statistiky zápasu

Góly

8. Stanislav Hofmann – Slovácko

75. Marek Havlík – Slovácko

87. Kahuan Vinici Guimaraes da Silva – Karviná

Yellow cards

27. Giannis-Foivo Botos – Karviná

31. Jaroslav Svozil – Karviná

43. David Planka – Karviná

49. Michal Kohút – Slovácko

54. Filip Vaško – Slovácko

64. Amar Memic – Karviná

74. Marek Havlík – Slovácko

85. Ebrima Singhateh – Karviná

88. Kahuan Vinici Guimaraes da Silva – Karviná

Red cards

22. Stanislav Hofmann – Slovácko

45. Jaroslav Svozil – Karviná

Line-up – Slovácko

Milan Heča, Gigli Ndefe, Filip Vaško, Stanislav Hofmann, Patrik Blahút (83. Jakub Křišťan), Michal Trávník, Michal Kohút (66. Marek Havlík), Merchas Doski, Seung-Bin Kim (24. Ondřej Kukučka), Vlasiy Sinyavskiy (66. Pavel Juroška), Michal Krmenčík (66. Matyáš Kozak)

Line-up – Karviná

Jakub Lapeš, Dávid Krčík, Douglas Bergqvist, Jaroslav Svozil, Jiří Fleišman, Patrik Čavoš, David Planka (46. Andrija Raznatovic), Amar Memic (78. Ebrima Singhateh), Giannis-Foivo Botos (84. Rajmund Mikuš), Denny Samko (84. Sebastian Boháč), Filip Vecheta (78. Kahuan Vinici Guimaraes da Silva)

Progress of the match

V prvním poločase viděli červenou kartu oba kapitáni. Nejdříve šel do sprch domácí Hofmann a těsně před poločasem hřiště opustil i Svozil. Hofmann ovšem stihl ještě za plného stavu hráčů na hřišti poslat Slovácko do vedení. Po přestávce se trefil nejdřív Havlík, za hosty pak skóre korigoval Vinicius.

Jako první na branku zakončil v 6. minutě Čavoš, ale pro Heču to nebyla náročná práce. O chvíli později Kohút vybojoval roh, který za záda brankáře Lapeše hlavou umístil kapitán Stanislav Hofmann a rozjásal tribuny v Uherském Hradišti. Po čtvrthodině hry to skoro z poloviny zkoušel na brankáře Karviné Krmenčík, ale míč netrefil ideálně. 

Ve 23. minutě odehrával Hofmann míč, přičemž zasáhl napadajícího Vechetu a rozhodčí po zásahu VARu vytáhl ohromně přísnou červenou. Slovácko zvládlo první minuty v oslabení dobře a ve 33. minutě se vpřed hnal Blahút, kterého zastavil Svozil ze žlutou a střelu Kohúta z následné standardky hosté jen se štěstím vytáhli na roh.

Převaha jednoho muže v poli ve prospěch Karviné byla na hřišti přeci jen znát co do držení míče, jinak byla obrana Slovácka po celý poločas pozorná. Ohrožení Lapeše připravil přistrčením do kroku Doskimu Kukučka, irácký reprezentant ale mířil v běhu nad. Na druhé straně z voleje mířil nad Planka. V závěru poločasu zatáhl Trávníka za dres Svozil a po druhé žluté kartě opustil hřiště také hostující kapitán.

První střelu druhé půle si také připsal hráč Karviné, ale Memič střílel stejně jako v první půli Čavoš a Heča bez potíží zasáhl. Utkání se v poklidném tempu odehrávalo především mezi oběma šestnáctkami, o něco málo aktivnější byli hosté, kteří dotahovali těsnou ztrátu.

Po ztrátě míče na naší straně se před Hečou objevil Botas, ale domácí brankář skvěle zasáhl. Slovácko chodilo do rychlých protiútoků a jeden takový využil střídající Marek Havlík. Po spolupráci Jurošky a Doskiho uklidil míč neomylně.

Poslední minuty zvládalo Slovácko s přehledem, ale z ojedinělé akce snížil hlavou Vinicius. Vítězství už nám ale Karviná neukradla.