Slovácko vyloupilo střelecký ostrov v Budějovicích

2c467602-ac2f-41a3-b5a1-ae853d0cef43
České Budějovice České Budějovice
0 : 2
Slovácko Slovácko

Statistiky zápasu

Góly

45. Marek Havlík – Slovácko

80. Patrik Blahút – Slovácko

Yellow cards

40. Richard Križan – České Budějovice

43. Jakub Matoušek – České Budějovice

52. Michal Hubínek – České Budějovice

Line-up – České Budějovice

Vilem Fendrich, Ondřej Čoudek, Richard Križan, Václav Míka, Emil Tischler, Michal Hubínek (75. Jakob Tranziska), Jakub Matoušek (56. Marvis Ogiomade), Vincent Trummer (78. Pavel Osmančík), Marcel Čermák, Quadri Adebayo Adediran, Samuel Sigut

Line-up – Slovácko

Milan Heča, Gigli Ndefe (89. Dyjan Carlos De Azevedo), Filip Vaško, Ondřej Kukučka, Merchas Doski, Patrik Blahút (81. Petr Reinberk), Michal Trávník, Marek Havlík, Vlasiy Sinyavskiy (65. Pavel Juroška), Seung-Bin Kim (81. Jakub Křišťan), Michal Krmenčík (81. Matyáš Kozak)

Progress of the match

Ve 12. kole ligy jsme zvítězili nad Českými Budějovicemi 2:0. První poločas mnoho šancí nenabídl, o to cennější byl gól Havlíka z penalty. 

Ve druhé půli přidal z brejku druhý gól Blahút a Slovácko si z jihu Čech odvezlo všechny body. Utkání začalo Slovácko na míči, ale o první příležitost se postarali domácí, když za obranu utekl Adediran, kterého až v poslední chvíli zablokoval vracející se Kukučka.

Šanci Krmenčíka na druhé straně o několik minut později zase zhatil ofsajd. Po necelé půlhodině měl příležitost po standardce domácí Trummer, ale netrefil branku. 

Modrobílí hrozili po rychlých akci ze stran, ale centry do vápna Krmenčíka nenacházely. V nastavení prvního poločasu se do šance dral Doski, který byl ve vápně faulován a penaltu s přehledem zužitkoval střelou k pravé tyči Marek Havlík.

Po přestávce Slovácko přirozeně číhalo na rychlé protiútoky a šance se naskytly. Jako první utekl obraně Dynama Kim, ale Fendrich ho vychytal. Brankář Budějovic se blýskl skvělým zákrokem taky proti povedené střele Blahúta z dalšího brejku. 

Po hodině a pěti minutách zakončoval po centru Travníka v těžké pozici Krmenčík, ale branka se z jeho šance nezrodila. Trefil se až v 80. minutě opět po přihrávce od Trávníka Patrik Blahút. 

V poslední desetiminutovce Slovácko už zápas naprosto kontrolovalo a dovedlo jej k přesvědčivému vítězství, čímž navázalo na domácí výhru nad Karvinou.