Slovácko zvládlo derby, Lokomotivu porazilo 2:1

IMG_7328

Slovácko v derby porazilo Lokomotivu Brno 2:1. Po bezbrankovém první poločase padaly branky až ve druhé půli, kdy se nejprve prosadila střelkyně Kateřina Vojtková, následně přidala druhý zásah stoperka Klára Bláhová. Hosté ještě utkání zdramatizovali brankou Denisy Haklové tři minuty před konce, ale obrana týmu z Uherského Hradiště už další kapitulaci nepřipustila.

Průběh utkání

V prvním poločase se hráčky Lokomotivy Brno dobře přesouvaly, čímž komplikovaly domácímu týmu rozehrávku a i to byl jeden z důvodů, proč jsme příliš nebezpečných situací neviděli. Za zmínku stála především situace, kdy se k zakončení probíjela, po narážečce s Darinou Hrúzikovou Kateřina Vojtková, ale skluzem dokázala zasáhnout obránkyně Tereza Ruslerová, která míč vypíchla na roh. Ještě do přestávky postupovala Darina Hrúziková sama na Sofii Dupkalovou, jenže slovenská brankářka předvedla výtečný zákrok a následná dorážka skončila nad brankou Brňanek.

Druhá část utkání už byla okořeněná i brankami, přičemž tu první si připsalo Slovácko, když zahrávala Lucie Kroupová rohový kop, míč se k ní zpět vrátil, posunula jej na Katarínu Bučkovou, která vybídla k zakončení Veroniku Sladkou. Útočnici našeho týmu rána nesedla, ale míč se dostal ke Kateřině Vojtkové, jejíž střelu nedokázala Sofia Dupkalová zkrotit.

O pět minut později, tedy v devětašedesáté minutě kopala přímý kop z pravé strany Katarína Bučková, míč zakroutila na malé vápno, kde si nabíhala nehlídaná Klára Bláhová, která jej poslala hlavou do sítě.

Dramatizace průběhu utkání se diváci dočkali tři minuty před koncem. Lokomotiva zahrávala rohový kop, míč se dostal ke kopačkám Denisy Haklové, jejíž zakončení skončilo po břevnem branky Alexandry Kroupové, která tak inkasovala první branku po 177 minutách působení v ženské lize.

Lokomotiva začala být v posledních minutách nebezpečná, ale zakončení Liškové ani Holé se už mezi tři tyče nevlezlo.

Hodnocení utkání:

Klára Bláhová: „Počítaly jsme s tím, že Brno bude hrát z bloku, ale neplnily jsme to, co jsme plnit měly. Ve druhém poločase jsme chtěly rychleji točit hru, aby se nám vytvářely prostory mezi hráčkami, jenže to se nám také nedařilo, takže z herního hlediska to byl špatný zápas, ale byl výherní.“