Slovácko z Liberce body neveze

0580bbc4-8d2f-4192-920c-15b4d70e90e8

Slovácko ve 13. kole podlehlo venku Liberci 0:4. Domácím vyšel první poločas, ve kterém otevřel skóre Eneme. Slovácko šlo poté do desíti a do pauzy dvakrát inkasovalo. Po pauze Slovácko bojovalo, ale naděje sebral gól Kayonda.

První minuty zápasu začaly v Liberci  dobře a Slovácko se záhy ujalo iniciativy. Jako první ovšem hrozil Tupta, jehož pokus byl sražen na roh. Sinjavského centr ze strany následně těsně nenašel spoluhráče. Poté již udeřil Slovan. Centr hlavičkoval za Heču Santiago Eneme.

Pak hlavičkoval Blahút, ale jeho pokus o rychlé srovnání utkání pokryl brankář. 

Velká komplikace pro další plány Slovácka přišla po půl hodině hry, kdy viděl červenou Hofmann a přesilovku rychle využil Ivan Varfolomeev. Náročný první poločas přinesl ještě jednu branku. Po penaltě se ze zvýšení na 3:0 radoval Ľubomír Tupta.

Do druhého poločasu udělalo Slovácko tři střídání a mělo snahu se vrátit do zápasu. Jenže než přišla možnost ke snížení, prosadil se domácí Aziz Kayondo a šance Slovácka klesly blízko k nule. Utkání po čtvrté brance mírně ztratilo tempo.

Slovácko ani Slovan si v posledních dvaceti minutách už příliš mnoho šancí nevytvořili. Z venkovního utkání tak body nevezeme a pokusíme se o ně příští týden doma.